Πως να δημιουργήσω σωστή βάση για μακιγιάζ!

Σωστή βάση για μακιγιάζ – Το μακιγιάζ χωρίς την σωστή βάση, είναι απλά ένα αποτυχημένο μακιγιάζ. Αν το δέρμα δείχνει ταλαιπωρημένο, ξηρό και τραχύ, τότε πολύ πιθανό κανένας να μην προσέξει την ωραιότητα των ματιών και να εστιαστεί το βλέμμα στην άσχημη βάση!

1) Δώσε ιδιαίτερη σημασία στην καλή ενυδάτωση του προσώπου σου! Κάνε ένα peeling και μια ενυδατική μάσκα προσώπου, τα οποία θα επιλέξεις ανάλογα με την ποιότητα του δέρματός σου (ξηρό, λιπαρό κτλ).

2) Στην συνέχεια, τοποθέτησε μια καλή και πολύ ενυδατική κρέμα προσώπου. Βάλε μικρές ποσότητες κρέμας σε όλο το πρόσωπό σου και με απαλές και κυκλικές κινήσεις, άπλωσε την ομοιόμορφα σε όλο την επιφάνειά του. Τοποθέτησε την κρέμα ματιών σου, γύρω από τα μάτια και στο κινητό βλέφαρο, με πολύ προσεκτικές και απαλές κινήσεις, γιατί η περιοχή αυτή είναι πολύ ευαίσθητη.

3) Αφήστε τουλάχιστον 15-20 λεπτά να απορροφηθεί η κρέμα και στην συνέχεια ξεκινήστε την διαδικασία του μακιγιάζ. Αυτά που θα χρειαστείτε σίγουρα για την δημιουργία μιας σωστής βάσης, είναι : concealer, makeup, πούδρα και ρουζ! Αυτά είναι τα στάνταρ, για μια καλή βάση! Από κει και πέρα μπορείτε να «παίξετε» όπως θέλετε στα μάτια και τα χείλη!

Είναι πολλές και ποικίλες οι τεχνικές που μπορούν να ακολουθηθούν για την δημιουργία μιας σωστής βάσης, η οποία θα ισορροπείτε με την πλαστικότητα του προσώπου σας και φυσικά θα καλύπτει τυχόν ατέλειες! Σε αυτό το άρθρο όμως, θα σας μιλήσω για μια από αυτές, την τεχνική φωτοσκιάσεων με 2 ρουζ.Θα χρειαστείς ένα σκούρο ρουζ σε γήινη απόχρωση και ένα φωτεινό χρώμα με λίγη λάμψη!

4) Με ένα πινέλο concealer ή με τις άκρες των δαχτύλων, τοποθέτησε ταμποναριστά το concealer κάτω από τα μάτια, για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους. Με το ίδιο προϊόν κάλυψε τυχόν άλλες ατέλειες, όπως κάποια σημάδια,σπυράκια ή μελανιές κτλ.

5) Με ένα νοτισμένο σφουγγαράκι του makeup, πάρε μικρή ποσότητα κάθε φορά από το makeup σου, και τοποθέτησε ταμποναριστά έως ότου καλύψεις όλη την επιφάνεια του προσώπου σου! ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι κινήσεις πρέπει να είναι ταμποναριστές και όχι να «σέρνεις» το σφουγγάρι στο πρόσωπο , γιατί έτσι απλά μεταφέρεις το makeup απ την μια άκρη του προσώπου στην άλλη και το αποτέλεσμα δεν θα δείχνει καθόλου φυσικό! Επίσης αν δεν θέλεις να φαίνεται τυχόν χνούδι που έχεις στο πρόσωπό σου, τότε να κινείσαι πάντα με την φορά των τριχών!

6) Με ένα πινέλο πούδρας, πάρε μικρή ποσότητα διάφανης πούδρας, τίναξε ελαφρά το πινέλο και στην συνέχεια άπλωσε πάνω στο πρόσωπό σου την πούδρα με κυκλικές και απαλές κινήσεις. Όσο πιο πολύ δουλέψεις την πούδρα, τόσο πιο ματ και βελούδινο θα δείχνει το πρόσωπό σου!

7) Και έφτασε η ώρα των φωτοσκιάσεων! Αρχικά κοίταξε το πρόσωπό σου στον καθρέφτη και σκέψου τι θέλεις να κάνεις! Δηλαδή, θέλεις να τονίσεις τα ζυγωματικά σου, θέλεις να στρογγυλέψεις κάποια σημεία του προσώπου σου; Ό,τι κι αν θέλεις να κάνεις, ο κανόνας είναι ένας : φωτίζω ό,τι θέλω να βγει πιο έξω και σκιάζω ό,τι θέλω να «κρύψω».

Έτσι αν θέλεις να τονίσεις τα ζυγωματικά και να κρύψεις τα μάγουλα , τότε πάρε μικρή ποσότητα από το σκούρο ρουζ, τίναξε το πινέλο και τοποθέτησε το χρώμα κάτω από τα ζυγωματικά, με φορά από το κόκαλο του αυτιού προς το στόμα. Στην συνέχεια τοποθέτησε το φωτεινό ρουζ πάνω στα ζυγωματικά με φορά προς τους κροτάφους .

ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι κινήσεις θα πρέπει να είναι κυκλικές και επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιείς διαφορετικό πινέλο για το σκούρο ρουζ και άλλο για το φωτεινό.