Πώς να χωρίσω με τον καλύτερο τρόπο!

Πώς να χωρίσω με τον καλύτερο τρόπο!

Νομίζω πως δεν είναι και η πιο κατάλληλη περίοδος για χωρισμούς, μιας και είναι χειμώνας, κάνει κρύο & όπως λέει η παροιμία «κάνει κρύο, καιρός για δύο», αλλά όταν κάτι είναι να γίνει, δυστυχώς πρέπει να γίνει. Αν λοιπόν το έχετε αποφασίσει και νιώθετε πως τίποτα άλλο δεν σας κρατάει πια σε αυτή τη σχέση τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να το ανακοινώσετε στον μέλλοντα πρώην σύντροφό σας. Χωρίς δράματα και βαρύγδουπες εκφράσεις, αλλά με στιλ.

Κι όταν λέμε στιλ εννοούμε χωρισμό που δεν θα αφήνει ερωτηματικά, υπονοούμενα και περιθώρια για υστερικές κινήσεις. Χωρισμό που θα πληγώσει όσο το δυνατόν λιγότερο και τους δυο σας και που δεν θα αφήσει απωθημένα.

Τι πρέπει λοιπόν, να κάνουμε;

  • Δεν χωρίζουμε ποτέ σε δημόσιο χώρο όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι τριγύρω, όπως εστιατόρια και καφέ. Εκτός και αν επιθυμούμε να εμπλουτίσουμε τη ζωή μας με υστερικές «σκηνές» μπροστά στα έκπληκτα μάτια τρίτων, ή αν έχει πέσει στην αντίληψή μας μια δόση παράνοιας στο σύντροφό μας, οπότε και θέλουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας από πιθανές εκρήξεις οργής και ασυγκράτητου θυμού.
  • Χωρισμοί μέσω τηλεφώνου, sms, msn, facebook, skype και λοιπών μέσων επικοινωνίας πρέπει να αποκλείονται από τις εναλλακτικές μας, εκτός και αν θέλουμε να μετατραπούμε στο σκληρό άτομο που του φέρθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Ο χωρισμός πρόσωπο με πρόσωπο είναι πιο ξεκάθαρος, ειλικρινής και φυσικά δείχνει ότι ακόμα κι αν χωρίζουμε τον άλλον, παρόλο αυτά τον σεβόμαστε και τον υπολογίζουμε ως άνθρωπο.
  • Αποφεύγουμε εκφράσεις του τύπου «Δεν φταις εσύ, αλλά εγώ» (για ποιο πράγμα;), «θέλω να μείνω λίγο καιρό μόνος/η μου, να σκεφτώ» (γιατί εκείνος/η σου εμποδίζει τη σκέψη;), «αξίζεις κάποια καλύτερο/η από εμένα» (αν είναι έτσι γιατί ήταν μαζί σου τόσο καιρό;), «θέλω να μείνουμε φίλοι, αν το θες κι εσύ φυσικά» (για να του δώσεις συμβουλές για την επόμενη;) και άλλες παρόμοιες… Αρλούμπες. Πιστέψτε με, τέτοια λόγια εξοργίζουν και πληγώνουν περισσότερο, παρά γλυκαίνουν τον πόνο του άλλου.
  • Όταν ανακοινώνουμε στον «καλό/η» μας ότι θέλουμε να χωρίσουμε, πρέπει το συντομότερο δυνατό να απομακρυνθούμε από την περιοχή και να μην επιστρέψουμε ποτέ. Δεν τηλεφωνούμε ξανά και ξανά στον άλλο για να δούμε αν είναι καλά και αν αισθάνεται πιο ήρεμος. Όχι μόνο δεν θα ηρεμήσει με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν πρόκειται και να τον βοηθήσουμε να ξεπεράσει τον χωρισμό σύντομα. Βέβαια, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Μπορεί σε κάποιον  να κάνε καλό μια στοιχειώδης επικοινωνία.
  • Λέμε πάντα την αλήθεια… Το γνωρίζω πως η αλήθεια είναι πικρή και πονάει, αλλά είναι προτιμότερο να την πούμε, από το να γεμίσουμε το κεφάλι του άλλου με δικαιολογίες, που αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσει την ψεύτική υπόστασή τους και θα μας τρελάνει στα μεταμεσονύχτια τηλεφωνήματα κάνοντας την «αιώνια» ερώτηση… Γιατί;
  • Ακριβώς επειδή η αλήθεια πονάει και πολλές φορές είναι και σε εμάς πολύ δύσκολο να τη φέρουμε στη επιφάνεια, αποφεύγουμε τις παράλληλες σχέσεις πριν από τον επικείμενο χωρισμό. Έτσι δεν θα έρθουμε στη δύσκολη θέση να πούμε την ατάκα «υπάρχει άλλος» και να τρίψουμε το νέο μας έρωτα στα μούτρα του πονεμένου. Βέβαια, είναι πολύ πιο ειλικρινές να το πούμε αν ισχύει & όχι να το αποκρύψουμε γεμίζοντας τον άλλο με ένα σωρό ανασφάλειες.

Με αυτές τις οδηγίες σίγουρα θα έχετε έναν, όσο το δυνατόν, ανώδυνο χωρισμό!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *