Πώς να χορέψω Salsa!

Ο χορός Σάλσα είναι ένας λάτιν χορός που δημιουργήθηκε από τους ισπανόφωνους της καραϊβικής και από τους ισπανόφωνους μετανάστες στις ΗΠΑ. Ο χορός Σάλσα αναμιγνύει στοιχεία από διάφορούς αφρικάνικους και ευρωπαϊκούς χορούς. Βασικές επιρροές τις Σάλσα είναι οι χοροί Σόν, Ρούμπα, Γκουαράτσα, Μπόμπα.

Ο χορός Σάλσα χορεύετε κυρίως σε ζευγάρια, αν και υπάρχουν και σόλο φόρμες, και η Ρουέδα που χορεύεται σε κύκλο οπού τα ζευγάρια ανταλλάσουν τους παρτενέρ τους.

Η στάση

O χορός Salsa χορεύεται σε κλειστή θέση ή χέρι-χέρι, με τις παλάμες του καβαλιέρου προς τα πάνω & της ντάμας προς τα κάτω, επιτρέποντας μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Για τη θέση του χορού, ο καβαλιέρος παίρνει το δεξί χέρι της ντάμας με το αριστερό του, και τοποθετεί το δεξί του χέρι πάνω ή γύρω από αριστερή ωμοπλάτη της. Το αριστερό χέρι της ντάμας βρίσκεται συνέχεια στο δεξί του.

 

Βασικά βήματα του καβαλιέρου

 1. Βήμα προς τα εμπρός με το αριστερό πόδι. Το βάρος σας θα πρέπει τώρα να είναι στα αριστερά σας.
 2.  Tο βάρος σας θα πρέπει να μετακινηθεί πίσω από το αριστερό πόδι σας στα δεξιά σας, αφήνοντας τα πόδια σας, όπου κι αν βρίσκονται. Το δεξί πόδι σας θα πρέπει τώρα να κατέχει το σύνολο του βάρους σας.
 3. Σύρετε το αριστερό πόδι σας προς τα πίσω για να είναι δίπλα ή ελαφρώς πίσω από το δεξί σας πόδι. Το βάρος σας θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα σε δύο πόδια.
 4. Μην κάνετε κανένα βήμα για το επόμενο beat. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κινηθεί σταδιακά το βάρος σας στο αριστερό πόδι σας για το επόμενο beat.
 5. Επαναλάβετε το βήμα, αλλά προς τα πίσω.
 6. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα με τη μουσική

Βασικά βήματα ντάμας

 1. Βήμα προς τα πίσω με το δεξί σας πόδι.
 2. Βήμα στα αριστερά. Φέρτε το δεξί σας πόδι λίγο προς τα αριστερά
 3. Βήμα προς τα εμπρός με το αριστερό πόδι σας.
 4.  Βήμα προς τα δεξιά.
 5.  Φέρτε πίσω το αριστερό σας πόδι δίπλα ή λίγο πίσω από το δεξί σας.
 6. Προετοιμαστείτε να επαναλάβετε.
 7. Επαναλάβετε με τη μουσική.

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *