Πώς να φτιάξω μία νόστιμη καρυδόπιτα!

Υλικά για την καρυδόπιτα:

  • 10 αυγά
  • 10 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  • 10 κουταλιές ζάχαρη
  • 10 κουταλιές σιμιγδάλι
  • 10 κουταλιές καρύδια κοπανισμένα
  • Λίγο βούτυρο
  • 1 κιλό νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

 

Εκτέλεση:

1.    Χτυπάμε σε μία λεκάνη καλά τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι το μίγμα μας να γίνει αφράτο.

2.    Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε προσεκτικά στην λεκάνη μας.

3.    Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα καρύδια δουλεύοντας συνεχώς το μίγμα μας και το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

4.    Ψήνουμε το γλυκό μας στους 200°C για 50 λεπτά περίπου.

 

Προετοιμασία για το σιρόπι:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη, τα ανακατεύουμε καλά και αφού βράσουν για 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε τις βανίλιες.Kατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιχύνουμε την καρυδόπιτα μας, η οποία πρέπει να έχει κρυώσει.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *