Πώς να φτιάξετε μία νόστιμη πορτοκαλόπιτα


Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα νόστιμο παραδοσιακό γλυκό ταψιού που θα λατρέψετε. Η συνταγή είναι η εξής :

Υλικά

  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 %
  • 1 μπεκιν
  • Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • ½ κιλού φύλλο κρούστας κομμένο κομματάκια

Για το σιρόπι :

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια χυμός των πορτοκαλιών & νερό

Εκτέλεση Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ. Προσθέτουμε το φύλλο κρούστα κομμένο κομματάκια ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ελαφριά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα. Σιρόπι: Βράσιμο 7 λεπτά ( κρύο γλυκό-ζεστό σιρόπι)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *