Πως να φτιάξετε ενα νόστιμο γαλακτομπούρεκο…

ΥΛΙΚΑ :

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • 6 αυγά
  • 6 ποτήρια γάλα
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1½ ποτήρι ζάχαρη
  • 1 βιτάμ πλάκα(το 1/3 για την κρέμα & το υπόλοιπο για άλειμμα των φύλλων)
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού

Σιρόπι

  • 2 ½ ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ½ ποτήρια νερό

(βράσιμο 7 λεπτά) ζεστό γλυκό-κρύο σιρόπι

Εκτέλεση: Κρέμα: Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι & προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα αυγά. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού πήξει η κρέμα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, χτυπάμε τα αυγά καλά & τα προσθέτουμε στην κρέμα & ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, στρώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί, βουτυρώνοντας τα ένα-ένα. Ρίχνουμε την κρέμα και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω. Χαράσσουμε ελαφριά σε μερίδες & το βάζουμε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για 45’. Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι & τέλος περιχύνουμε το γλυκό, λίγα λεπτά αφότου το βγάλουμε από το φούρνο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *