Πώς να φτιάξετε ένα καλό και πιο εντυπωσιακό βιογραφικό…

Πώς να φτιάξετε ένα καλό και πιο εντυπωσιακό βιογραφικό…

Curriculum Vitae (CV) σημαίνει “πορεία ζωής” στα Λατινικά, και αυτό ακριβώς είναι! Ένα βιογραφικό συνοψίζει το παρελθόν σας, τις υπάρχουσες επαγγελματικές δεξιότητες σας και τις εμπειρίες σας. Σκοπός του είναι να αποδείξετε ότι έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες. Κυριολεκτικά πωλείτε τα ταλέντα και τις ικανότητές σας. Με δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες υποψήφιους για κάθε θέση, είναι δύσκολο να κάνετε το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει.Υπάρχουν όμως αρκετοί μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το βιογραφικό σας πιο ανταγωνιστικό. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και ελπίζουμε να επιτύχετε τον σκοπό που ελπίζετε…

1. Για αρχή τα βιογραφικά σημειώματα έχουν μια αναμενόμενη σειρά. Συνήθως, η σειρά ενός βιογραφικού είναι η εξής: κεφαλίδα και προσωπικές πληροφορίες,εκπαίδευση και προσόντα, εργασιακή εμπειρία, ενδιαφέροντα,στόχοι και άλλες δεξιότητες.Στην κεφαλίδα, κάντε το όνομά σας ελαφρώς μεγαλύτερο από τις άλλες πληροφορίες. Συμπεριλάβετε κάτω από το όνομά σας την τρέχουσα διεύθυνση αλληλογραφίας σας, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας…

2. Δώστε εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Ξεκινήστε από τις πιο πρόσφατες θέσεις και συνεχίστε προς τα πίσω. Οι εργοδότες θα περιμένουν να δώσετε το όνομα και την τοποθεσία της εταιρείας, τον τίτλο εργασίας σας, τις ημερομηνίες και τα καθήκοντά σας.

3. Συμπεριλάβετε εξωτερικές δραστηριότητες. Οι δεξιότητες μπορούν να περιλαμβάνουν πράγματα όπως οι ξένες γλώσσες, η γνώσεις σας στα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών ή κάποια άλλη ειδική εκπαίδευση.

4. Εξετάστε την εργασία για την οποία υποβάλετε αίτηση. Ερευνήστε την εταιρεία. Ένα καλό βιογραφικό σημείωμα είναι προσαρμοσμένο στη συγκεκριμένη εργασία και την εταιρεία για την οποία θέλετε να εργαστείτε. Τι είδους εταιρία ειναι; Τι νομίζετε ότι αναζητούν σε έναν υπάλληλο; Ποιες δεξιότητες απαιτεί η συγκεκριμένη θέση; Αυτά είναι όλα τα πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν γράφετε το βιογραφικό σας σημείωμα.

5. Δώστε βάση στην εμφάνιση του βιογραφικού σας,να είναι καλογραμμένο,προσεγμένο, περιεκτικά γραμμένο για να μπορούν οι εργοδότες να δώσουν βάση σε όσα εκείνοι αναζητούν από εσάς.

6. Τέλος, εμπιστευθείτε τα χόμπι σας και τα ενδιαφέροντά σας. Μοναδικά ενδιαφέροντα ή χόμπι θα σας κάνουν να ξεχωρίζετε. Προσπαθήστε να καταγράψετε όσα σας απεικονίζουν ως άτομο με προσανατολισμό στην ομάδα και όχι ως μοναχικό ή παθητικό άτομο. Οι εταιρείες θέλουν κάποιον που λειτουργεί καλά με άλλους και μπορεί να αναλάβει την ευθύνη, αν χρειαστεί.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *