Πώς να σώσεις το κινητό σου εάν πέσει σε νερό!

Ειδικά το καλοκαίρι τα ατυχήματα που έχουν να κάνουν με το νερό τείνουν να αυξάνονται!

Τι μπορείτε να κάνετε;

Όλο το μυστικό βρίσκεται στον χρόνο! Δράστε γρήγορα, πολλές φορές είναι θέμα δευτερολέπτων, ώστε πλέον να μην λειτουργήσει ποτέ!

  • Όταν βραχεί το κινητό μας, από γλυκό νερό αμέσως πρέπει να βγάλουμε την μπαταρία για την αποφυγή περεταίρω βραχυκυκλωμάτων.
  • Στη συνέχεια το αφήνουμε να στεγνώσει με φυσικό τρόπο (ποτέ επάνω στο καλοριφέρ ή χρήση σεσουάρ γιατί η υπερθέρμανση μπορεί να δημιουργήσει άλλες βλάβες). Αφού στεγνώσει μην επιχειρήσετε να τοποθετήσετε την μπαταρία και το συντομότερο δυνατόν να το φέρετε στο κατάστημα μας. Σε περίπτωση που δοκιμάσετε να το δουλέψετε και το κινητό ανάψει θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταστραφεί γιατί τα άλατα συνεχίζουν να διαβρώνουν το κινητό σας

 Από θαλασσινό νερό τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

  •  Όταν το κινητό σας πέσει στη θάλασσα ή πισίνα ακόμα και καφέ αμέσως βγάζουμε την μπαταρία, κάρτα sim, κάρτα μνήμης και με ανοιχτό το καπάκι της μπαταρίας το βυθίζουμε σε ένα κουβά με γλυκό νερό ή έστω και σε ένα ποτήρι άμεσα. Μετά από 30 λεπτά αντικαταστήστε αυτό το νερό και αν υπάρχει η δυνατότητα προτιμήστε να το τοποθετήσετε σε ένα μεγαλύτερο σκεύος ώστε να μπορεί να μπει μεγαλύτερη ποσότητα γλυκού νερού. Αν βρείτε αποσταγμένο νερό ακόμα καλυτέρα. Αφήστε το μέσα για τρεις ώρες. Μην το φοβάστε.

Αυτό γίνεται για να διαλυθεί το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας τα οποία είναι ιδιαίτερα διαβρωτικά. Είναι προτιμότερο η συσκευή σας να μην λειτουργεί εξ αιτίας του γλυκού νερού παρά του θαλασσινού το οποίο είναι καταστροφή. Τα τηλέφωνα όμως τύπου slide (συρόμενα), έτσι και αλλιώς παθαίνουν πολύ μεγάλη ζημία όταν πέσουν στην θάλασσα η ακόμα και στο γλυκό νερό και η επισκευή τους κρίνεται ασύμφορη. Γι’ αυτό δεν ενεργούμε πλέον επισκευές σε τέτοιου τύπου τηλέφωνα.

 Εμείς τι πρέπει να κάνουμε ;

  • Αρχικά δεν το βάζουμε σε καμία περίπτωση στην φόρτιση. (Αυτό το λάθος το κάνουν σχεδόν όλοι)
  • Αν τώρα το τηλέφωνο ανάψει, και πρόκειται για ακριβό τηλέφωνο συγκρατήστε την χαρά σας όσο γίνεται και βγάλτε αμέσως την μπαταρία. Την έχετε γλιτώσει με μικρές βλάβες ή ακόμα και με καθόλου βλάβες. Το μόνο που μένει είναι το γρηγορότερο να πάτε τη συσκευή σε ένα κατάστημα που .
  • Αν πρόκειται για μια φτηνή συσκευή που δεν σας απασχολεί και πολύ αν θα δουλέψει και για πόσο, το ρισκάρετε και την δουλεύετε για όσο αυτή αντέξει. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως. Μην βασιστείτε ποτέ σε αυτή την συσκευή φεύγοντας π.χ. για διακοπές μόνο με αυτή, γιατί μπορεί για 10-15 ημέρες να μείνετε χωρίς τηλέφωνο όσο διαρκούν οι διακοπές και δεν θα τις ευχαριστηθείτε καθόλου.

 Οινόπνευμα και “επισκευή” βρεγμένου κινητού τηλεφώνου…

 Όλα τα πτητικά υγρά καταστρέφουν τα χρώματα της οθόνης ξεβάφοντας και καταστρέφοντας τα λεπτά filer της όπως θα κάνει και το οινόπνευμα όταν πάει σε αυτά. Τίποτε άλλο δεν θα σας προσφέρει. Ίσα- ίσα που θα χειροτερέψει την κατάσταση…