Πώς να συμπεριφερθώ σε κάποιον που απολύθηκε!

Καμιά απόλυση δεν είναι ευχάριστη & σίγουρα οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι. Πολλοί άνθρωποι γύρω μας, γνωστοί και φίλοι χάνουν τις δουλειές τους στο όνομα της οικονομικής κρίσης. Ενδεχομένως κι εσύ να είσαι ένα από τα “θύματα” της “Νέας Τάξης Πραγμάτων” που δείχνει την έξοδο σε εργαζόμενους. Στην περίπτωση όμως που ακόμη έχεις δουλειά κι απολύσουν κάποιο συνάδελφο, το συναίσθημα είναι λίγο περίεργο, η αμηχανία είναι έκδηλη & σίγουρα δεν ξέρεις πώς να φερθείς έτσι ώστε να τον κάνεις να αισθανθεί κάπως καλύτερα. Εδώ είμαστε εμείς!! Στο συγκεκριμένο άρθρο δίνουμε συμβουλές για την συμπεριφορά που πρέπει να έχεις σε κάποιον που απολύθηκε, ανάλογα το πόσο καλά τον ξέρεις φυσικά! Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

1. Αν δεν έχεις οικειότητα μαζί του, δεν λες κουβέντα. Το περνάς αδιάφορα. Το συμπονετικό χαμόγελο και το «χτύπημα» στην πλάτη από κάποιον με τον οποίο ανταλλάσσεις οριακά μια καλημέρα κι αυτή μόνο αν διασταυρωθούν οι ματιές σας στο διάδρομο, όλο αυτό λέγεται υποκρισία, μην σου πω αλάτι στην πληγή.

2. Αν έχεις μια σχετική οικειότητα με τον απολυμένο συνάδελφο, του τονίζεις τα προτερήματά του και παρουσιάζεις τη δουλειά που έχασε σαν κάτι που είτε τον κρατούσε πίσω από το να πετύχει ακόμη περισσότερα και να κατακτήσει τον κόσμο (άσε τον άνθρωπο να ονειρευτεί, τζάμπα είναι), είτε τον εμπόδιζε να εστιάσει σε αυτό που πραγματικά ήθελε στη ζωή του. Μην αρχίσεις να του λες χαζομάρες του τύπου πόσο τέλειο είναι να μην έχει τώρα δουλειά κι ότι τον ζηλεύεις που θα έχει άπλετο ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστεί ή να βγαίνει βόλτες ό, τι ώρα θέλει χωρίς να πιέζεται από πουθενά, γιατί η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να έχει ο άνθρωπος να πληρώσει το νοίκι του στο τέλος του μήνα.

3. Αν, πάλι, έχεις πολύ φιλική σχέση μαζί του, χτύπα του τηλέφωνο το απόγευμα αφού φύγεις κι εσύ από τη δουλειά και βγάλτον έξω, με τα έξοδα δικά σου, να πιείτε, να φιλοσοφήσετε, να τον παρηγορήσεις και να λιώσετε στο αλκοόλ κάνοντας τον να ξεχαστεί. Είναι κι αυτό μια διέξοδος.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *