Πώς να πιάσετε την κουβέντα σε κάποιον/α…

Είσαι με την παρέα σου στην αγαπημένη σου καφετέρια…σε ένα μπάρ…σε κάποιο κλάμπ ή οπουδήποτε αλλού μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου και μόλις έχεις δεί μια άλλη παρέα (συνήθως του αντίθετου φύλου) που σου έχει κινήσει το ενδιαφέρον για προφανείς λόγους! Σκέφτεσαι…: Τί να κάνω? Να πάω να μιλήσω? Και τί να πω? Άν φανώ γελοίος/α?
Αρχικά, μην το σκέφτεσαι τόσο! Δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα! Όσο πιο άνετος/η δείχνεις, τόσο καλύτερα! Το live-flirting δεν είναι πια τόσο δημοφιλές, αλλά έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας! Για να τα καταφέρεις υπάρχουν πολλοί τρόποι, άλλοι πιο συνηθισμένοι και άλλοι πιο πρωτότυποι…

  • Μόλις έχει παιχτεί ένα περίεργο σκηνικό μέσα στο μαγαζί, τον/την πλησιάζεις, το σχολιάζεις και… έτσι ξεκινάει η κουβέντα…
  • Παρατηρείς κάτι ιδιαίτερο πάνω του/της, πλησιάζεις και κάνεις ένα διακριτικό (θετικό κατα προτίμηση) σχόλιο…και περιμένεις να αντιδράσει!
  • Άν την/τον κοιτάς εδώ και ώρα, σίγουρα θα έχεις προσέξει οτι της/του αρέσει π.χ κάποιος συγκεκριμένος καλλιτέχνης ή ένα είδος μουσικής. Τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Πλησιάζεις(αυτό το βήμα δεν διαφοροποιείται ποτέ) και ρωτάς ή αναφέρεις κάτι σχετικό με αυτό που του/της αρέσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου δώσει λίγη σημασία παραπάνω!
  • Καπνίζεις εσύ…καπνίζει και αυτή/ος και πιάνεις τσιγαροσυζήτηση…!! Κλασικό, αλλά πιάνει!
  • Ρωτάς την ώρα και ταυτόχρονα σχολιάζεις το κινητό ή το ρολόι του/της. Επίσης κλασικό, αλλά εξίσου αποδοτικό!
  • Το παίζεις άσχετος/η…π.χ “Ξέρεις ποιός λέει αυτό το τραγούδι?” “Ξέρεις που είναι η αίθουσα 2? (αν είσαι στη σχολή)”  και άλλες αντίστοιχες ερωτήσεις. Αυτός ο δρόμος έχει δυο πιθανές καταλήξεις… ή ξέρει να σου απαντήσει, οπότε ρωτάς περισσότερες λεπτομέρειες και προχωράει η κουβέντα, ή δεν ξέρει, άρα το παίζεις “απογοητευμένος/η” και πας τη συζήτηση αλλού (π.χ “δηλαδή εσύ τί ακούς συνήθως?”).
  • “Γνωριζόμαστε από κάπου?”…ή εναλλακτικά: “Είσαι η Μαρία από τα Πατήσια/ο Κώστας από το Παγκρατι?”. Προφανώς και δεν θα είναι εκείνος/η, αλλά είναι ένας ιστορικός τρόπος να ξεκινήσεις μια συζήτηση και οφείλεις να τον τιμήσεις και εσύ, όπως έχουν κάνει γενιές και γενιές!

 

Όποιον τρόπο κι αν επιλέξεις για να τον/την πλησιάσεις, μην ξεχνάς α) οτι έχεις και μια αξιοπρέπεια και δεν θα κολλήσεις αν, εμφανώς, σε απορρίπτει!!! β) οτι δεν χρειάζεται να δείξεις αμέσως το “πονηρό” σου πρόσωπο! Το πρώτο βήμα είναι να σε προσέξει και να σε συμπαθήσει (εστω και λίγο)! Και μετά…….ποιός σε πιάνει!! γ) οτι ο αυτοσχεδιασμός είναι συχνά πιο αποτελεσματικός από κάθε παιχνίδι τακτικής…!!

Καλή επιτυχία!

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *