Πώς να οργανώσεις ένα reunion…

“Reunion”…μια λέξη, πολλές σκέψεις και πολλά  συναισθήματα! Συγκεντρώσεις παλαιών συμμαθητών…παλαιών συμφοιτητών…φίλων…πρώην συναδέλφων…Συγκεντρώσεις με ιδιαίτερο χαρακτήρα και πολλή αμηχανία! Δεν είναι πάντα εύκολο να οργανώσεις μια τέτοια “εκδήλωση” και όταν αποτυγχάνει την ευθύνη την έχει, συνήθως, ο διοργανωτής! Και ποιός έχει αναλάβει να κανονίσει το φετινό reunion? Μα φυσικά εσύ!

 

Μην αγχώνεσαι όμως, υπάρχουν τρόποι να τα καταφέρεις!!

  • Αρχικά, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου οτι δεν είναι δυνατόν να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι και να μην έχει κανένας έστω και ένα μικρό, ανόητο παράπονο! Οπότε χαλάρωσε και απόλαυσε τη διαδικασία…
  • Το βασικό είναι να κάνεις μια λίστα με τα άτομα που θέλεις να συγκεντρώσεις και να τα εντοπίσεις. Ο εντοπισμός αυτός είναι δύσκολη υπόθεση γι’αυτό μπορείς να “εκμεταλλευτείς” τον πιο δημοφιλή της τάξης/του τμήματος σου (τότε)-που θα έχει και τα περισσότερα τηλέφωνα- και φυσικά να αξιοποιήσεις την υπερδύναμη που αποκαλείται “facebook”!
  • To επόμενο βήμα είναι να διαλέξεις τον χώρο που θα φιλοξενήσει αυτήν την κοσμοϊστορική συνάντηση! Καλό θα ήταν να μην αρχίσεις να ρωτάς έναν-έναν τους φίλους σου πού θα προτιμούσαν να πάνε, γιατί είναι σίγουρο ότι θα λάβεις τουλάχιστον 20 διαφορετικές απαντήσεις! Αν προτιμήσεις κάποιο μαγαζί, προσπάθησε να μην έχει κάποιο συγκεκριμένο στύλ, ώστε να ικανοποιήσεις όσο το δυνατόν περισσότερους! Βέβαια, στην περίπτωση που θυμάσαι πως, για παράδειγμα, είχατε ξεφαντώσει πριν χρόνια σε ένα ρεμπετάδικο, η επανασύνδεση στον ίδιο χώρο θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα και θα τους ευχαριστήσει!
  • Όσον αφορά στη μέρα και στην ώρα της συνάντησης, είναι άλλο ένα θέμα στο οποίο θα χρειαστεί να αποφασίσεις μόνος/η σου (γιατί  αν αρχίσεις να ρωτάς, πάλι δεν θα βγάλεις άκρη!).  Γενικώς, απόφυγε τις εργάσιμες μέρες για να μην δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα και διάλεξε μια ώρα που να σας επιτρέπει να το συνεχίσετε μέχρι αργά, αν περνάτε ωραία ή να το διαλύσετε νωρίς, αν κάτι πήγε στραβά…!
  • Το κάλεσμα! Η οργάνωση του reunion από εσένα δεν σημαίνει οτι ο Ο.Τ.Ε ή οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα σε κάνουν μεγαλομέτοχό τους! Δεν χρειάζεται να κάνεις εσύ όλα τα τηλέφωνα! Μπορείς να βρείς ένα ή δύο άτομα που θεωρείς αξιόπιστα και να μοιραστείτε τις κλήσεις και τα μηνύματα, γιατί μόνος/η σου, θα φρικάρεις! *Μην επαναπαυθείς με τη χρήση του facebook γιατί σίγουρα κάποιος θα ξεχαστεί και μετά θα τα ακούσεις εσύ!!
  • Κέφι και υπομονή! Αν δείς οτι κάποιοι δυσανασχετούν, μην πτοηθείς! Εσύ είναι απαραίτητο να διοχετεύσεις την καλή διάθεση στην παρέα και να τους πείσεις πως θα περάσετε υπέροχα!!

 

Καλή επιτυχία  και μην μεθύσεις πολύ!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *