Πώς να κρατήσω το χώρο μου δροσερό!

Ο καύσωνας μας έχει χτυπήσει την πόρτα εδώ και μερικές ημέρες. Όλοι αναζητούμε τρόπους για να κρατήσουμε το χώρο μας πιο δροσερό. Εκτός των κλιματιστικών, και των παράπλευρων προβλημάτων που αυτά προκαλούν, υπάρχουν και άλλοι, πιο “φυσικοί” και πρακτικοί τρόποι για να το καταφέρουμε, όπως :

  • Φυτά

Τα αναρριχητικά φυτά, όπως ο κισσός και η βοκαμβίλια, είναι αρκετά αποτελεσματικοί σύμμαχοι κατά της ζέστης. Καλύψτε με αυτά τοίχους που βλέπει πολύ ο ήλιος. Ακόμη, μπορείτε να φτιάξετε “φράχτες” τεχνητούς με λουλούδια και φυτά όπως η δάφνη, η τούγια ή το ευώνυμο και να περικλείσετε το μπαλκόνι ή την βεράντα σας, για παράδειγμα.

  • Ανοιχτά πορτοπαράθυρα

Να αερίζετε όσο περισσότερο  μπορείτε το σπίτι, δημιουργώντας ρεύμα. όμως, σίγουρα μην το κάνετε σε ώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια.

  • Νερό

Στην προκειμένη περίπτωση εννοούμε την εξάτμισή του, καθώς βάζοντας κεραμικά δοχεία με νερό σε διάφορα μέρη του σπιτιού και κυρίως κοντά σε πορτοπαράθυρα, η εξάτμιση αυτού, δροσίζει σε κάποιο βαθμό την ατμόσφαιρα.

  • Μόνωση

Δώστε στην μόνωση του σπιτιού σας μεγαλύτερη σημασία. Τοίχοι, οροφή και δάπεδο πρέπει να είναι καλά μονωμένοι, και αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία, φροντίστε να την επαναλάβετε.

  • Ανεμιστήρες

Δεν πρόκειται να ρίξετε αρκετά τη θερμοκρασία, όμως οι ανεμιστήρες είναι μια καλή λύση, ειδικά αν συνδυάζονται και με κάποιο κλιματιστικό. Ακόμα καλύτεροι είναι αυτοί της οροφής.

  • Σκίαστρα

Τέντες, πέργκολες, στέγαστρα. Όποιος αντίστοιχος τρόπος που θα χαρίζει σκιά στους εξωτερικούς χώρους βοηθάει σε κάποιο βαθμό ακόμη και στην εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού σας.

Ευχόμαστε με τις ιδέες μας να δώσουμε μια ανάσα δροσιάς που τόσο αναζητάτε στο χώρο σας!!!