Πώς να καταλάβετε τα όνειρά σας!

 

Πόσες φορές δεν έχετε ξυπνήσει αναστατωμένοι από ένα όνειρο; Πόσες φορές δεν είδατε ένα όνειρο τόσο αληθινό που νομίζατε ότι συνέβαινε πραγματικά; Το συγκεκριμένο άρθρο θα σας δώσει πληροφορίες για το πώς μπορείτε να εξηγήσετε καλύτερα τα όνειρά σας.

Από τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, που θεωρούσαν τα όνειρα ένδειξη της ψυχικής και σωματικής κατάστασης του ανθρώπου, μέχρι τις μέρες μας, οι θεωρίες για την… ακούσια δραστηριότητα του μυαλού μας στη διάρκεια του ύπνου έχουν περάσει πολλά στάδια. Σήμερα αποδεδειγμένα γνωρίζουμε πως ο ύπνος μας χωρίζεται σε πέντε ολιγόλεπτες, επαναλαμβανόμενες φάσεις. Μία από αυτές, η φάση REM, κρύβει όλα τα μυστικά των ονείρων μας, αφού στη διάρκειά της ο εγκέφαλος “ταξινομεί” όλο το υλικό που είχε προσλάβει κατά τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου και πλάθει ανάλογα σενάρια.

Είναι ,όμως, τα όνειρα προφητικά; Πολλές φορές δεν λέτε ότι είδα στον ύπνο μου ότι θα συμβεί κάτι; Τελικά, τα όνειρα είναι μία διαίσθηση, ένα προαίσθημα;Αρχικά, πρέπει να προσέξετε 3 βασικά σημεία:

     1.Το θέμα του ονείρου

     2. Τα συναισθήματα που κυριαρχούσαν

    3. Τους κυρίαρχους συμβολισμούς

Παρακάτω θα σας δώσουμε ορισμένες ερμηνείες  για ορισμένα στοιχεία που μπορεί να δείτε στα όνειρά σας.

 • Αυτοκίνητα: Σημαίνουν γρήγορες και διαδοχικές αλλαγές στη ζωή σας.
 • Βρέφος: Αν δείτε ότι έχετε μωρό σημαίνει ότι σας περιμένουν βάσανα.
 • Γάτα: Αν δεις γάτα στη στέγη του σπιτιού σου κάποιος από την οικογένειά σου θα αρρωστήσει. Αν δεις ότι σε γρατζουνάει γάτα, πρόσεξε γιατί η υπόληψη σου κινδυνεύει. Το ίδιο και όταν την ακούς να νιαουρίζει. Αν χαϊδεύεις γάτα να ξέρεις ότι γύρω σου οι φίλοι σου σε κολακεύουν μόνο για να κερδίσουν από σένα.
 • Δώρο: Αν ονειρευτείτε πως παίρνετε δώρα από κάποιον, σημαίνει πως θα έχετε ερωτικές επιτυχίες. Αν δείτε πως στέλνετε κάποιο δώρο, σημαίνει ότι θα δυσαρεστηθείτε και θα χάσεις την υπόληψη σου. Για τη νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί πως ο αγαπημένος της τής στέλνει πλούσια δώρα, είναι προμήνυμα ότι θα κάνει έναν πλούσιο και ευτυχισμένο γάμο.
 • Γυναίκα: Αν δεις απλά γυναίκα στον ύπνο σου, περίμενε στεναχώρια ή ελαφριά αρρώστια. Αν ονειρευτείτε γυναίκα μελαχρινή και ωραία και σου μιλάει γλυκά περίμενε καλή έκβαση στις υποθέσεις σου. Αν φοράει μαύρα ρούχα θα λάβεις στενάχωρο μήνυμα. Αν τα ρούχα της είναι άσπρα μπορεί να έχεις ακόμη και προαγωγή σε κάποιο τομέα.
 • Εκδρομή: Αν δείτε στον ύπνο σας ότι βρίσκεστε σε εκδρομή, είναι σημάδι επιτυχίας και πραγματικής ευτυχίας.
 • Ερείπια: Αν δείτε ερείπια στον ύπνο σας, σημαίνει αν είστε ερωτευμένοι ότι η ερωτική σας υπόθεση θα έχει άσχημο τέλος. Αν τα ερείπια είναι του σπιτιού σας τότε σημαίνει καταστροφές στην περιουσία σας.
 • Ερωτευμένος: Αν δείτε πως είστε ερωτευμένος, προσέχετε πολύ την ερωτική σας σχέση γιατί δεν φέρεστε καλά και η σχέση σας θα μαθευτεί σύντομα και θα προκαλέσει σκάνδαλο.
 • Ζάχαρη: Αν δείτε ότι τρώτε ζάχαρη, προβλέπονται δυσάρεστες καταστάσεις, που όμως θα πρέπει να υπομείνετε γιατί θα έχουν αποτέλεσμα καλύτερο από κάθε προσδοκία σας.
 • Θάλασσα: Αν δεις τη θάλασσα να είναι ήσυχη χωρίς κύμα θα έχεις επιτυχία σε ότι σκέφτεσαι να κάνεις και ερωτική χαρά. Αν είναι ταραγμένη και θολή πρόσεξε γιατί θα έχεις οικονομικές στεναχώριες.
 • Νερό: Αν δεις ότι είσαι βρεγμένος πρόσεχε και θα αρρωστήσεις, αν δεις νερό να τρέχει καθαρό από βρύση, από τοίχους, να είναι στο πάτωμα το νερό, τότε θα έχεις κάποια κέρδη ή θα κλείσεις μια καλή συμφωνία για δουλειά ή θα πετύχεις στην εργασία σου, ή θα έχεις καλό και ευτυχισμένο έρωτα που θα καταλήξει στο γάμο.

Αυτές είναι κάποιες από τις πολλές ερμηνείες που μπορούν να δοθούν σε μερικά στοιχεία που ίσως σημαίνουν κάτι σε ένα όνειρο.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *