Πώς να καθαρίσετε κρεμμύδια χωρίς κλάματα

 

Όλοι έχουμε προσπαθήσει να καθαρίσουμε κρεμμύδια και δυστυχώς ό,τι και να κάναμε δεν αποφύγαμε τα «κλάματα». Αυτό συμβαίνει γιατί  όταν κόβεται ένα κρεμμύδι, απελευθερώνει ένα αέριο που ονομάζεται, Propanethiol S-οξείδιο. Όταν αναμειχθεί με ορισμένα ένζυμα στο κρεμμύδι, δημιουργεί ένα θείο του φυσικού αερίου. Αυτά τα αέρια, στη συνέχεια μπαίνουν στα μάτια και τότε δημιουργείται ένα ήπιο οξύ το οποίο ερεθίζει τα μάτια.


Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που προτείνονται για να αποφεύγετε τα δάκρυα κατά την διάρκεια που καθαρίζετε κρεμμύδια. Και γι’ αυτό το λόγο έχετε έναν μεγάλο αριθμό επιλογών και τρόπων να δοκιμάσετε και να αποφασίσετε ποιος σας ταιριάζει και ποιος έχει αποτέλεσμα. Αυτοί είναι οι εξής :

  • Κόψτε την ρίζα του κρεμμυδιού τελευταία.
  • Βάλτε το για λίγο στο ψυγείο να παγώσει πριν το κόψετε.
  • Ξεφλουδίστε τα κάτω από κρύο νερό.
  • Βάλτε έναν ανεμιστήρα από πίσω σας για να απομακρύνει τους ατμούς από τα κρεμμύδια μακριά.
  • Καθαρίστε τα κρεμμύδια φορώντας γυαλιά. Με αυτόν τον τρόπο τα σταγονίδια από τα κρεμμύδια δεν θα φτάνουν στο μάτι.
  • Τοποθετήστε ένα κομμάτι ψωμιού στην άκρη του μαχαιριού για να απορροφήσει τις αναθυμιάσεις.
  • Μασάτε τσίχλα ενώ καθαρίζετε κρεμμύδια

Κι αν δεν δείτε αποτέλεσμα με όλα αυτά, βάλτε κάποιον άλλον να κόψει κρεμμύδια για εσάς. 😛

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *