Πώς να κάνετε ότι….. χορεύετε!!!

Με αφορμή ένα πάρτι στο οποίο είμαι καλεσμένη αυτές τις μέρες πήρα την απόφαση να γράψω αυτό το άρθρο. Όπως έχω πει σε ένα προηγούμενο άρθρο μου, όσο σημαντικό ρόλο παίζει η οργάνωση ενός πάρτι, τόσο σημαντική είναι και η διάθεση των  καλεσμένων για διασκέδαση. Επειδή όμως, κάποιοι από εσάς ( όπως και εγώ) δυσκολεύεστε στο χορό, είστε σφιγμένοι και πολλοί νομίζουν ότι δεν περνάτε καλά, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για το πώς να κάνετε ότι χορεύετε και έτσι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα σας.!!

 • Ακολoυθείστε τις οδηγίες: Δεν χρειάζεται να μεταμορφωθείτε σε πρωταθλητή του χορού. Αρκούν μερικά απλά πράγματα για να μπορέσετε να αναμιχθείτε με το πλήθος και να περάσετε καλά, χωρίς να περάσετε τη νύχτα σε μια γωνία με το ποτό σας.
 • Η μουσική σας βοηθά: Ακούστε τους μουσικούς χτύπους και αφήστε το σώμα σας να κινηθεί με το ρυθμό. Δεν είναι απαραίτητο να επιδείξετε φοβερές χορευτικές ικανότητες. Απλώς κινηθείτε λίγο επιτόπου και εν τω μεταξύ προσπαθήστε να αντιγράψετε κινήσεις που σας αρέσουν από τους άλλους που χορεύουν γύρω σας
 • Η σωστή αρχή είναι το παν: Ξεκινήστε με κάποιο κλασσικό κομμάτι. Αν θέλετε να επιχειρήσετε μια ακόμα προσπάθεια πάνω στην πίστα, αλλά φοβάστε, επιλέξτε ένα από τα «σίγουρα» τραγούδια. Κομμάτια όπως η Μακαρένα, το Stayin’ Alive και το YMCA σας επιτρέπουν να κάνετε ότι θέλετε, ακόμα και να γελοιοποιηθείτε χωρίς να σας παρεξηγήσει κανείς, αφού και οι υπόλοιποι θα κάνουν το ίδιο.
 • Χέρι- χέρι είναι πάντα πιο εύκολα: Αν ο DJ παίζει και ελληνικά παραδοσιακά σηκωθείτε. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να χορέψετε δημοτικούς ή νησιώτικους χορούς. Πιαστείτε στον κύκλο και ακολουθήστε τους υπόλοιπους. Έτσι, και θα χορέψετε και δεν θα ντρέπεστε, αφού ούτε μόνοι θα είστε ούτε θα φοβάστε μήπως δεν χορεύετε καλά.
 • Μην ντρέπεστε ή μοιρασθείτε την ντροπή σας: Ζητήστε κάποιον σε χορό. Αν έχετε οικειότητα με αυτό το άτομο ακόμα καλύτερα. Κρατήστε τον/την παρτενέρ σας και λικνιστείτε μαζί ακολουθώντας την μουσική. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε οπωσδήποτε κάποιο συγκεκριμένο χορό ,αρκεί να μπορείτε να κουνήσετε λίγο το σώμα σας.
 • Μην μένετε ακίνητοι! Μην στέκεστε αμήχανοι. Αν αισθανθείτε τελείως χαμένοι στη μέση του τραγουδιού, γεμίστε τη μουσική με οτιδήποτε. Κρατήστε το ρυθμό χτυπώντας παλαμάκια ή τα δάχτυλά σας ενώ κινείτε απαλά το σώμα σας. Προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε, σίγουρα δεν θέλετε να τραβήξετε πολύ την προσοχή. Έτσι θα δείξετε ότι διασκεδάζετε κρύβοντας έντεχνα την αμηχανία σας.
 • Μαγική κίνηση: Όταν τα χάνω…στρίβω. Εάν χάσετε τα βήματα σας ή τον ρυθμό κάντε στροφές, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κρύψετε τα λάθη σας. Μην το παρακάνετε όμως θα ζαλιστείτε. Μακριά από σκάλες και παράθυρα φυσικά!
 • Με κουβέντα και τραγούδι είναι πιο εύκολο: Κουβεντιάστε χαλαρά με τον/την παρτενέρ σας, ή τραγουδήστε με τον τραγουδιστή. Είναι άλλοι δύο τρόποι για να αποφύγετε την αμηχανία.
 • Όχι υπερβολές. Αν δεν έχετε και πολύ έμπνευση πάνω στην πίστα είναι καλύτερα να αποφύγετε την επίδειξη. Βασιστείτε στις απλές.Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αρχίσετε να κινείτε ανεξέλεγκτα τα χέρια σας ή να τα έχετε σφιγμένα σε γροθιές, να χοροπηδάτε, να κοιτάτε τα πόδια σας, να ουρλιάζετε υστερικά, και φυσικά να μεθύσετε. Είναι προτιμότερο να περάσετε απαρατήρητοι, από το να γίνετε το ανέκδοτο του πάρτι.
 • Xαλαρώστε και διασκεδάστε: Κανένας δεν περιμένει από εσάς να επιδείξετε εξαιρετικές χορευτικές ικανότητες. Στο πάρτι, σκοπός όλων είναι η διασκέδαση και φυσικά ο χορός. Μην ανησυχείτε λοιπόν, αφήστε το ρυθμό της μουσικής να σας παρασύρει.
 • Η προετοιμασία είναι απαραίτητη: Θυμηθείτε εάν θέλετε να έχετε πάντα καλή παρουσία στην πίστα, τα μαθήματα δεν φθάνουν. Χρειάζεται και πολύ εξάσκηση.
 • Μην ξεχνάτε την καλή συμπεριφορά: Η καλή συμπεριφορά είναι απαραίτητη μέσα και έξω από την πίστα, ασχέτως των χορευτικών σας ικανοτήτων.
 • Ατομική υγιεινή το πρώτο μέλημα σας:  Όσο καλά και να χορεύετε, όσο όμορφη παρουσία και να έχετε στην πίστα, χωρίς στεγνά ρούχα, αποσμητικό και τσίχλα για πιο ευχάριστη αναπνοή, τα ακυρώνετε..

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, μην έχετε άγχος & περάστε φανταστικά!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *