Πώς να κάνετε μόνοι σας επαγγελματικό καθαρισμό προσώπου…

Στην εποχή που ζούμε, σημαντικό ρόλο για την προσωπικότητά μας και την εικόνα που θα σχηματίσουν οι άλλοι για μας «παίζει» η εμφάνιση. Για τον λόγο αυτό, όλοι θέλουμε τέλεια επιδερμίδα χωρίς κοκκινίλες, μαύρα στίγματα αλλά και χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε μια περιουσία. Μπορούμε, λοιπόν, εύκολα να κάνουμε τον τέλειο καθαρισμό προσώπου ακολουθώντας πιστά τα παρακάτω βήματα.

1. Βράσε νερό σε μια κατσαρόλα και μετά από λίγα λεπτά απομάκρυνε την από το “μάτι”. Μπορείς αν θες να προσθέσεις στην βράση φρέσκα βότανα, όπως μέντα ή χαμομήλι, τα οποία θα βοηθήσουν το δέρμα σου με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Στάσου ακριβώς πάνω από τον ατμό το πολύ για 10 λεπτά. Μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία μέχρι και δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να έχεις πάντα καθαρό και λαμπερό δέρμα. Επίσης, μπορείς να βάλεις μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σου, έτσι ώστε να εγκλωβιστούν όλοι οι υδρατμοί και να είναι πιο αποτελεσματική η διαδικασία.

2. Πρόσεξε το νερό να μην είναι καυτό και προκαλέσεις έγκαυμα πρώτου βαθμού! Εξάλλου μετά τα πρώτα 5-6 λεπτά οι πόροι σου θα έχουν ανοίξει αρκετά και το δέρμα σου θα είναι απαλό και έτοιμο να αποχαιρετήσει μια και καλή τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα. Πρόσεξε όμως μην ξεχαστείς και κάτσεις για παραπάνω λεπτά γιατί ο ατμός έρχεται κατευθείαν σε επαφή με το πρόσωπο σου και δεν αποκλείεται να δεις το δέρμα σου να ζαρώνει.

3. Άπλωσε μία μάσκα στο πρόσωπό σου. Αφού, λοιπόν, έχει καθαρίσει το πρόσωπό σου, ήρθε η ώρα να απλώσεις μία μάσκα για να δώσεις στο δέρμα σου τα συστατικά που χρειάζεται. Η μάσκα θα καθαρίσει ακόμη καλύτερα το δέρμα σου με αποτέλεσμα να το αφήσει πιο απαλό και λείο από ποτέ. Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στον τύπο του δέρματος σου( ξηρό, λιπαρό, κανονικό) επίλεξε την κατάλληλη μάσκα για σένα.

4. Το τελευταίο αλλά και σημαντικότερο βήμα είναι η σωστή ενυδάτωση. Είναι το παν για να ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία η διαδικασία καθαρισμού με ατμό, αλλά και για  να έχεις τέλεια επιδερμίδα. Εφάρμοσέ την σε καθημερινή βάση σε όλο το πρόσωπό με απαλές κινήσεις. Καλό είναι να επιλέγουμε πάντα κάποια κρέμα που περιέχει και δείκτη προστασίας από τον ήλιο, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος η της βλάβης της επιδερμίδας από την υπεριώδη ακτινοβολία.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *