Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο κούρεμα ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας…

Τα μαλλιά είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία μιας γυναίκας, δεν φτάνει όμως μόνο να τα έχετε περιποιημένα…

Πέρα από τη φροντίδα για την υγεία και τη λάμψη τους, πρέπει να κάνετε τις σωστές επιλογές όσον αφορά το κούρεμα, οι οποίες να σας κολακεύουν ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας. Έχει τύχει πολλές φορές να δείτε ένα στυλ που σας αρέσει σε κάποιο περιοδικό και να το ζητήσετε από τον κομμωτή σας, το αποτέλεσμα όμως δεν μοιάζει με αυτό που φανταζόσαστε, επειδή στο δικό σας σχήμα προσώπου τελικά δεν ταίριαζε αυτή η επιλογή. Με τη βοήθεια μας θα δείτε τι σας ταιριάζει και συζητήστε το με τον κομμωτή σας, έτσι ώστε να αποκτήσετε το δικό σας στυλ και να τραβάτε όλα τα  βλέμματα.

  • Μακρύ πρόσωπο

 

Η καλύτερη επιλογή είναι αυτή που δεν θα μακραίνει κι άλλο το πρόσωπό σας, αλλά θα του προσθέτει σε πλάτος.

Αποφύγετε: Το κοντό καρέ που τονίζει ακόμη περισσότερο το μακρύ πρόσωπο και το πηγούνι.

Προτιμήστε: Τα μακριά μαλλιά στο ύψος του ώμου στα οποία θα κόψετε φράντζα ή αφέλειες – όχι πολύ κοντές. Φροντίστε να δίνετε όγκο στο πλάι κι όχι στην κορυφή του κεφαλιού και να μην τα αφήνετε να κρύβουν το πρόσωπό σας.

 

  • Τετράγωνο πρόσωπο

 

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να «μαλακώσετε» τις γωνίες του προσώπου σας.  Αποφύγετε: Τα πολύ κοντά μαλλιά που «σκληραίνουν» ακόμη περισσότερο τις γωνίες.

Προτιμήστε: Πιο μακριά μαλλιά με αραιές αφέλειες ή χωρίστρα στη μέση και όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού και στο πλάι. Σε αυτό το πρόσωπο πάνε πολύ και οι έντονες μπούκλες αν έχετε μεγάλα «μήλα», όπως και το φιλάρισμα.

 

  • Στρογγυλό πρόσωπο

 

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, πρέπει να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του μάκρους στο πρόσωπό σας και να το βοηθήσετε να φαίνεται πιο λεπτό.

Αποφύγετε: Το ίδιο μήκος σε όλα τα μαλλιά.

Προτιμήστε: Ένα μήκος περίπου στο ύψος του πηγουνιού ή πιο κάτω και φροντίστε να δώσετε όγκο με φιλάρισμα, ειδικά στο πάνω μέρος του κεφαλιού για να δείχνει το πρόσωπο μακρύτερο. Οι πολλές αφέλειες ή μια πλαϊνή φράντζα θα σας κολακεύουν.

 

 

  • Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Κύριο μέλημά σας πρέπει να είναι να δώσετε πλάτος στο κάτω μέρος του προσώπου.

Αποφύγετε: Τα πολύ κοντά μαλλιά και τα πολύ έντονα φιλαρίσματα.

Προτιμήστε: Τα μακριά μαλλιά με φράντζα στο πλάι και κυματισμούς από το ύψος του πηγουνιού και κάτω.

 

 

  • Οβάλ πρόσωπο

 

Είστε προικισμένες με ένα σχήμα προσώπου που δεν σας περιορίζει και στο οποίο ταιριάζουν οι περισσότερες κουπ.

Αποφύγετε: Γενικότερα, υπάρχει ισορροπία σε αυτό το σχήμα. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι αν το πρόσωπό σας είναι μικρό, να μην δίνετε υπερβολικό όγκο στα μαλλιά σας με πολλά μήκη.

Προτιμήστε: Από ένα κοντό καρέ, μέχρι μακριά μαλλιά με μακριές αφέλειες και από ολόισια μέχρι μεγάλες μπούκλες. Όλα σας κολακεύουν.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *