Πώς να διώξω τους μαύρους κύκλους!

Πώς να διώξω τους μαύρους κύκλους – Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μας, είναι ένα συχνό φαινόμενο για πολλές γυναίκες.Το κακό βέβαια είναι ότι μπορεί να παρουσιαστεί και σε περιπτώσεις που τα χρονικά περιθώρια που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ελάχιστα και τότε αρχίζει το αγχώδες πρόβλημα της απαλλαγής του προσώπου μας απ’ αυτόν τον ξαφνικό και απρόσκλητο επισκέπτη.

Ας δούμε κατ’ αρχήν, τις αιτίες που στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλούν αυτούς τους μαύρους κύκλους.

  • Πρώτος παράγοντας είναι η έλλειψη ύπνου. Ωραία είναι τα ξενύχτια, ειδικά τώρα που ο καιρός έχει ανοίξει και δεν σου κάνει όρεξη να μαζευτείς για ύπνο, αλλά όλα αυτά έχουν και τις συνέπειές τους.Υπάρχει βέβαια και ο παράγοντας της αϋπνίας, που μπορεί να οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες κι εδώ η συμβουλή κάποιου ειδικού, σίγουρα θα είναι απαραίτητη.
  •  Άλλος βασικός παράγοντας είναι η κούραση και το stress. Η δουλειάοι οικογενειακές μας υποχρεώσεις, όλο και περισσότερο μας μειώνουν τον ελεύθερο χρόνο που θα μπορούσαμε να διαθέσουμε για την ηρεμία και την χαλάρωσή μας.
  • Τρίτος σημαντικός παράγοντας είναι η υγεία μας, αλλεργίες και η διατροφή μας. Πολλές φορές μπορεί να το παίρνουμε λίγο αψήφιστα, με την πίεση της καθημερινότητας η διατροφή μας έρχεται σε δεύτερη μοίρα κι έτσι οι επιπτώσεις σιγά – σιγά συσσωρεύονται και ο απρόσκλητος επισκέπτης κάνει την εμφάνισή του κάτω από τα μάτια μας.

Προσπαθήστε,λοιπόν, να ελαχιστοποιήσετε το φαινόμενο με τους παρακάτω τρόπους.

  1.  Πίνετε πολύ νερό: Το νερό είναι σημαντικό για τη θεραπεία των μαύρων κύκλων αφού ενυδατώνει την επιδερμίδα. Θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8 με 9 ποτήρια νερό τακτικά.
  2.  Χρησιμοποιήστε κρέμες για τα μάτια: Αγοράστε την καλύτερη ποιοτικά κρέμα και εφαρμόστε την κάτω από τα μάτια σας. Βεβαιωθείτε ότι έχει συστατικά όπως η aloe vera, η βιταμίνη Ε, κλπ.
  3. Περισσότερο ύπνο: Ο ύπνος είναι ένας από τους κύριους λόγους που προκαλούν μαύρους κύκλους. Η έλλειψη ύπνου μεγεθύνει το φαινόμενο γι΄αυτό προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες.
  4.  Καταπολεμήστε το άγχος: Η ένταση, το άγχος, επιδεινώνουν τους μαύρους κύκλους γι’ αυτό προσπαθήστε να τα περιορίσετε όσο μπορείτε. Κάνετε κάποια γιόγκα, διαλογισμός, ρέικι κλπ ώστε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να απαλλαγεί από το άγχος.


Μερικές επιπλέον συμβουλές: 

  •  Πάρτε φέτες αγγούρι ή πατάτας, και τοποθετήστε τα στα μάτια σας. Προσέξτε ώστε να αγγίξει το δέρμα κάτω από τα μάτια. Αφαιρέστε τις φέτες μετά από 10-15 λεπτά. Αυτό θα φωτίσει αμέσως τα μάτια σας.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φακελάκια τσαγιού για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους. Τοποθετήστε τα πάνω στα μάτια σας για 10 λεπτά. Το πρήξιμο και οι κύκλοι θα βελτιωθούν σε μεγάλο βαθμό.

Προσοχή: Εάν έχετε αλλεργία στο δέρμα, συμβουλευτείτε έναν ειδικό, πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις θεραπείες.