Πώς να διαλέξετε κουρτίνες για το σπίτι σας…

Η ενασχόληση με το σπίτι είναι για πολλούς μια ευχάριστη ασχολία. Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να δείχνει όμορφο και να αντικατοπτρίζει το γούστο μας. Εκτός από τα έπιπλα και χρώματα που επιλέγουμε για το σπίτι μας υπάρχουν κι άλλα πολλά διακοσμητικά στοιχεία και μικροπράγματα τα οποία μπορεί κανείς να προσθέσει σε ένα χώρο για να τον κάνει να δείχνει ομορφότερος και να του προσδώσει επιπλέον ενδιαφέρον. Οι κουρτίνες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Μπορούν να ανανεώσουν ένα χώρο και να αλλάξουν την ατμόσφαιρα ενός σπιτιού. Εάν δεν έχετε ιδέα τι είδους κουρτίνες θέλετε, κοιτάξτε τα χρώματα και τα σχέδια του δωματίου στο οποίο θα τις τοποθετήσετε καθώς έτσι θα πάρετε μια ιδέα για το ποιες αποχρώσεις θα πρέπει να σας ενδιαφέρουν.

Υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία καλό θα ήταν να προσέξετε όταν αγοράζετε κουρτίνες. Κάποια από αυτά είναι:

  • Το ακριβές μήκος και πλάτος των κουρτινών που χρειάζεστε για κάθε παράθυρο.
  • Εάν βρείτε κάποιες κουρτίνες οι οποίες σας αρέσουν αλλά είναι λίγο μεγάλες για το παράθυρο που θέλετε, ρωτήστε εάν  θα μπορούν να τις μεταποιήσουν έτσι ώστε να ταιριάζουν σωστά στο παράθυρό σας.
  • Το ποσό που διατίθεστε να ξοδέψετε για την αγορά κουρτινών.
  • Το σχέδιο και στυλ των κουρτινών που επιλέξατε πρέπει να ταιριάζει με το υπόλοιπο δωμάτιο.

Πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας και τον υπόλοιπο διάκοσμο ενός χώρου προτού επιλέξετε τις κουρτίνες που θα τοποθετήσετε σε αυτόν διαφορετικά ενδέχεται να αγοράσετε κάτι το οποίο τελικά δεν θα δένει αρμονικά με το υπόλοιπο ντεκόρ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *