Πώς να γνωρίσω την “Body Language”

Certificate of Proficiency in English,Sorbonne,Mittelstufe,Celi 5 και άλλα πολλά…..

Είναι γεγονός ότι όλοι είμαστε κάτοχοι τουλάχιστον ενός απο των προαναφερόμενων πτυχίων.Σίγουρα όλοι θυμόμαστε τις ατέλειωτες ώρες στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών καθώς και τις ‘τσιρίδες’ των καθηγητών μας όταν μπερδεύαμε το ‘b’ με το ‘d’ και το ‘accent grave’ με το ‘accent aigue’.Ποιό όμως πτυχίο δεν χρειάζεται να σας κάνει να πετάτε βελάκια στις φωτογραφίες των καθηγητών σας και να ρίχνετε κατάρες δεξιά και αριστερά?Μα φυσικά το “Body Language Certificate”!!!!!!!!!!!

Δεν είναι δύσκολο να το αποκτήσετε!!!Απλά διαβάστε τα παρακάτω και μετά είστε έτοιμοι να καταλάβετε ακόμα και έναν Κινέζο!

Έχουμε και λέμε:

 • Αν ο συνομιλητής σας,αντιγράφει τις κινήσεις σας,τότε είστε σε καλό δρόμο.Πίνει όταν πίνετε και εσείς,καπνίζει όταν καπνίζετε και εσέις,τρώει όταν τρώτε και εσείς.Το γεγονός αυτό δείχνει την προσπάθειά του να σας μιμηθεί και υποσυνείδητα θέλει να σας δείξει ό.τι ταιριάζετε.
 • Αν τα χέρια και ειδικότερα οι παλάμες του είναι χαλαρές,τότε ένα μεγάλο “συγχαρητήρια” σε εσάς γιατί τον έχετε κάνει να αισθανθεί άνετα μαζί σας.
 • Αν είστε άντρας και η γυναίκα απέναντί σας σταυρώνει τα πόδια ώστε τα γόνατα να κοιτούν προς το μέρος σας τότε ανοίξτε μία σαμπάνια και γιορτάστε το!!!We all know what i mean 😉
 • Αν τα χέρια του συνομιλητή σας είναι σταυρωμένα στο στήθος,τότε κρίμα γιατί σας έχω άσχημα νέα.Αν δεν κάνει κρύο,τότε στην καλύτερη των περιπτώσεων η συγκεκριμένη στάση υποδηλώνει ότι το άτομο είναι επιφυλαχτικό απέναντί σας,ενώ στην χειρότερη προσπαθεί να βάλει κάποια όρια μεταξύ σας.
 • Αν ο συνομιλητής σας κουνά συνέχεια καταφατικά το κεφάλι χωρίς να λέει τίποτα τότε εδώ κολλάει αυτό που λένε “τα μπογαλάκια σου και σε άλλη παραλία”.Είναι πια χαμένη υπόθεση!Ο συνομιλητής σας,σας έχει ήδη βαρεθεί και αυτό που περιμένει είναι να περάσει η ώρα και να πάει στο ζεστό του το κρεβατάκι.
 • Τέλος,αν την ώρα που μιλάτε στον συνομιλητή σας το βλέμμα του είναι μετέωρο,τότε αυτό δηλώνει ό.τι σας βρίσκει ενοχλητικά βαρετό και τον  φτάνετε ακόμα και στο σημείο να νομίζει ότι αυτά που του λέτε είναι ψέματα.Αυτό που προτείνω εγώ είναι σιγά σιγά να ζητήσετε τον λογαριασμό…μην έχουμε και κανενα ατύχημα…

 

Λοιπόν,από ότι είδατε δεν ήταν και πολύ δύσκολο!!!Ως πτυχιούχοι πλέον καιρός να το διαπιστώσετε και μόνοι σας!!!Good luck 😉

2 comments

 1. Popai says:

  Επιτέλους ένα σοβαρό άρθρο,από έναν σοβαρό συντάκτη με ουσιαστικό νόημα!
  Well done!
  Felicitations!
  Gratulation!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *