Πώς να βρω δουλειά

Το 2012 έρχεται & προβλέπεται να είναι αρκετά δύσκολο σε όλους τους τομείς & ακόμα περισσότερο σε αυτόν της εργασίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθείτε από το ψάξιμο για δουλειά. Ξεχάστε την  οικονομική κρίση & πάρτε τον έλεγχο στα χέρια σας! Το 2012 δεν θα περιμένετε τις εταιρίες να σας προσλάβουν, αλλά θα εσείς θα βάλετε τα δυνατά σας για να προσληφθείτε και να βρείτε τη δουλειά που σας ταιριάζει. Α! Και ένας θείος με κότερο είναι πάντα χρήσιμος :pκρ

Για να σοβαρευτούμε όμως! Στο συγκεκριμένο άρθρο σας δίνουμε συμβουλές για το πώς θα βρείτε δουλειά & είναι οι εξής :

  • Περιορίστε την αναζήτηση

Μην χάνετε χρόνο στέλνοντας βιογραφικά για θέσεις εργασίας που δεν έχετε τα προσόντα ή δεν θέλετε πραγματικά. Είναι χάσιμο χρόνου! Προσπάθησε να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας όταν αξιολογείτε τις ανοιχτές θέσεις

  • Επιστρέψτε στα θρανία

Αν αισθάνεστε ότι δεν έχετε τις δεξιότητες, τις οποίες απαιτούν οι περισσότερες δουλειές, τότε να ξέρετε ότι ήρθε η ώρα να τις αποκτήσετε. Αυτό σημαίνει ότι αν είστε άνεργος ξεχάστε τους καφέδες και τις βόλτες και επιστρέψτε στα θρανία. Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα αναζητήστε επιδοτούμενα προγράμματα ή σεμινάρια. Μόνο σε καλό θα σας βγει.

  • Καθορίστε τους στόχους σας

Μπορεί ο πρωταρχικός σας στόχος να είναι να βρείτε δουλειά, αλλά την ίδια στιγμή δεν πρέπει να αφήσετε στην τύχη τους, τους βραχυπρόθεσμους στόχους. Για παράδειγμα, βάλτε στόχο για κάθε μήνα. Ακούγεται κάπως πιεστικό, αλλά έτσι θα μπορείτε να αξιολογήσετε συνεχώς την πρόοδο σας.

 

  • Δοκιμάστε κάτι νέο

Αν είστε κολλημένος σε έναν άκαρπο τρόπο αναζήτησης εργασίας δοκιμάστε μία νέα στρατηγική. Αν για παράδειγμα μέχρι τώρα ο μοναδικός τρόπος που χρησιμοποιούσατε ήταν το internet και τα αντίστοιχα sites είναι καιρός να απευθυνθείτε και σε ένα σύμβουλο. Μια πολύπλευρη προσέγγιση θα έχει, σίγουρα, καλύτερα αποτελέσματα.

  • Απόκτησε προβάδισμα

Αν πέσει στην αντίληψή σας μια δουλειά που μοιάζει ιδανική, φροντίστε να ξεχωρίσετε από το πλήθος. Προσπαθήστε να μάθετε το όνομα του διευθυντή προσωπικού ή κάποιου που να εργάζεται στην ίδια υπηρεσία και στείλτε ένα e-mail άμεσα.

  • Φτιάξτε τη δική σας ιστοσελίδα

Αν θέλετε να πάτε το προφίλ σας στο internet ένα βήμα παραπέρα, δημιουργήστε τη δική σας ιστοσελίδα, στην οποία θα παρουσιάζετε τις δεξιότητες και τα ταλέντα σας με ενδιαφέροντα τρόπο.

  • Ενημερωθείτε  για τα νέα της αγοράς

Μείνετε ενημερωμένοι διαβάζοντας οικονομικές εφημερίδες, σχετικές εκδόσεις, σχόλια στα blogs. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να σας δώσουν νέες ιδέες για το πού και πώς θα ψάξετε για δουλειά.

  • Πουλήστε τον εαυτό σας

Όταν συμμετέχετε σε μία συνέντευξη, φροντίστε να είστε καλά προετοιμασμένοι. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς, ούτε για σεμνότητες. Δείξτε όλα τα δυνατά σας σημεία!

  • Να είστε αισιόδοξοι

Η αναζήτηση εργασίας, θα έχει σίγουρα και απογοητευτικές στιγμές. Αυτό δεν θα πρέπει να μην σας κάνει να χάνετε το κουράγιο σας. Μάθετε από τα λάθη σας και προσπάθησε να μείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *