Πώς να βάλω τάξη στο δωμάτιο μου

Πώς να βάλω τάξη στο δωμάτιο μου – Έχεις βαρεθεί να βλέπεις, με το που ανοίγεις την πόρτα, αυτό το αχούρι που έχει το θράσσος και αυτοαποκαλείται δωμάτιό σου? Κουράστηκες να ακούς διαρκώς την γλυκειά, κατα τα άλλα, φωνή της μανούλας σου να σου λέει: “Αμάν βρε παιδί μου…σαν στάβλος είναι εδώ μέσα! Μάζεψε λιγάκι!”? Δεν αντέχεις άλλο να ακούς οτι το σπίτι σου είναι σαν βομβαρδισμένο? …Καιρός να βάλεις μια τάξη λοιπόν! Είναι δύσκολο…είναι βαρετό…είναι κουραστικό…είναι πράγματι μια αναπόφευκτη αγγαρεία…όμως στο χέρι σου είναι να τη μετατρέψεις σε μια διασκεδαστική περιπέτεια! Με ποιό τρόπο?

 

  • Διάλεξε την ημέρα της αναστήλωσης και φρόντισε να μην χρειαστεί να την αλλάξεις, γιατί δεν θα τα καταφέρεις να ξεκινήσεις πριν το επόμενο καλοκαίρι! Βρές ένα πρωί ή απόγευμα ή ακόμη και μια ολόκληρη μέρα την οποία θα αφιερώσεις αποκλειστικά και μόνο στο δωμάτιο/σπίτι σου χωρίς να σε διακόψει κανείς!
  • Μην πάς στην μάχη χωρίς τα όπλα σου! Ποιά είναι αυτα?Ξεσκονόπανο, σκούπα, κουβάς, σφουγγαρίστρα, απορρυπαντικά-καθαριστικά, χάρτινες κούτες, σακούλες σκουπιδιών, σακούλες για να αποθηκεύσεις κάποια πράγματα, extra σακούλες για τα ανακυκλώσιμα (είμαστε και οικολόγοι), θήκες για τα ρούχα( είναι καλή ευκαιρία να μαζέψεις κάποια από τα καλοκαιρινά σου…φθινοπώριασε!)
  • Συνεργείο καθαρισμού “ΟΙ ΜΗΤΣΟΙ” “!! Σε περίπτωση που έχεις πολύ καλούς φίλους, που δεν θα σε εγκαταλείψουν αν δούν σε τί κατάσταση βρίσκεται το δωμάτιο/σπίτι σου και που δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν…ζήτησε τους να σε βοηθήσουν! Φώναξε τους σπίτι και ξεκινήστε όλοι μαζί αυτόν τον άθλο ! Θα είναι σίγουρα πιο διασκεδαστικό έτσι, και ίσως να τελειώσετε και κάπως πιο γρήγορα! (Μετά μπορείτε να παραγγείλετε πίτσες και να σαπίσετε στους πεντακάθαρους, πλέον, καναπέδες!)
  • Μοναξιά μου όλα”. ΟΚ! Είναι τα πράγματά ΣΟΥ και θές να τα τακτοποιήσεις όπως σου αρέσει και να μην σε πλησιάσει κανείς όση ώρα θα ξεθάβεις θησαυρούς…Δεκτό! Τότε η καλύτερη παρέα θα είναι για σένα ο αγαπημένος σου σταθμός στο ραδιόφωνο, το λατρεμένο cd του αγαπημένου σου καλλιτέχνη ή το playlist στο i-pod σου (που ξέρεις απ’έξω τους στίχους και την σειρά των τραγουδιών). Βάλε τη μουσική στο τέρμα και απόλαυσε τις ανασκαφές!
  • Καλό θα ήταν να ξεκινούσες αδειάζοντας ράφια, ντουλάπια και συρτάρια που τα έχει φάει η σκόνη από την αδιαφορία σου! Αφού το κάνεις αυτό καθάρισέ τα και  αποφάσισε τί θα πετάξεις, τί θα μετακινήσεις και τί θα ξαναβάλεις στην ίδια θέση. Έπειτα, σειρά έχουν οι μεγαλύτερες επιφάνειες, όπως το γραφείο σου… (* Φρόντισε να ξεσκονίσεις πρώτα τα αντικείμενα που βρίσκονται πιο ψηλά!)
  • Το επόμενο βήμα μόλις ξεμπερδέψεις με το άδειασμα, το ξεσκόνισμα και τη διαλογή των πραγμάτων σου (χρήσιμα-άχρηστα-αναμνηστικά) είναι η νέα διαμόρφωση του χώρου σου! Είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξεις λίγο την εικόνα του δωματίου/σπιτιού σου και ξεφύγεις από τη βαρεμάρα! Αυτό είναι και το πιο ευχάριστο κομμάτι της διαδικασίας, νομίζω!

Αφού τελειώσεις, κάτσε σε μια γωνία και απόλαυσε το αποτέλεσμα των κόπων σου! Θα διαπιστώσεις οτι δεν έχασες άδικα 2…3…4…5… ή παραπάνω ώρες από τη ζωή σου (και θα ησυχάσεις και από τη γκρίνια της μαμάς σου-για λίγο τουλάχιστον!)!!!Καλό κουράγιο!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *