Πώς θα φτιάξεις μόνος σου εντυπωσιακά περιτυλίγματα δώρων…

Ένα δώρο που απευθύνεται σε κάποιον που αγαπάμε ιδιαίτερα αποκτά ξεχωριστή αξία όταν συνοδεύεται από μια όμορφη συσκευασία, πολύ περισσότερο όταν για τη συσκευασία αυτή έχουμε φροντίσει εμείς οι ίδιοι. Μια ιδέα είναι να τυλίξεις τα δώρα χρησιμοποιώντας σελίδες εφημερίδων.

Σίγουρα όλοι έχουμε στο σπίτι κάποιες παλιές εφημερίδες που δεν διαβάζουμε πια και απλά δεν έχουμε πετάξει ακόμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα φύλλα τους για περιτύλιγμα με έναν πολύ απλό και εύκολο τρόπο.

1. Αρχικά, διάλεξε σελίδες της εφημερίδας που είναι ασπρόμαυρες ή ακόμα καλύτερα, ελαφρώς κιτρινισμένες. Θα δώσουν μία νότα retro – pop art στο περιτύλιγμα του δώρου σου!

2. Κόλλησε, αν χρειάζεται, με διάφανη ταινία ή σελοτέιπ τις σελίδες μεταξύ τους, από την εσωτερική πλευρά (πλευρά που δεν θα φαίνεται) και δημιούργησε το ανάλογο μέγεθος για να τυλιχτεί ολόκληρο το δώρο.

3. Τοποθέτησε το δώρο σου στο κέντρο του χαρτιού που έχεις κατασκευάσει και δίπλωσε τις άκρες του με τον γνωστό τρόπο.

Προσοχή! Το βήμα αυτό θέλει ιδιαίτερη αντιμετώπιση, διότι το χαρτί της εφημερίδας δεν είναι αρκετά ανθεκτικό στα σκισίματα και αν το δώρο έχει γωνίες ή είναι πολύ μαλακό, μπορεί να υπάρξει ένα δυσάρεστο σκίσιμο!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε και βάλετε ένα δεύτερο φύλλο από τις σελίδες της εφημερίδας χρησιμεύοντας σαν «ασφάλεια».

4. Τέλος, χρησιμοποίησε μια μονόχρωμη κατά προτίμηση, κορδέλα, δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο και χρώμα στο περιτύλιγμα του δώρου. Επίσης, μπορείς να κόψεις ταινίες από την εφημερίδα και να τις κολλήσεις με την κορδέλα, με τρόπο τέτοιο ώστε να δημιουργήσεις έναν περίεργο, ογκώδη φιόγκο.

Μάλιστα το κάθε δώρο μπορεί να έχει και ξεχωριστό χαρακτήρα κόβοντας και κολλώντας ένα άρθρο μιας εφημερίδας ή ενός περιοδικού σχετικά με τα ενδιαφέροντα του προσώπου που προορίζεται το δώρο.

 

Άφησε το μυαλό σου να σκεφτεί δημιουργικά..και σίγουρα τα δώρα σου θα έχουν μεγάλη επιτυχία κερδίζοντας τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή χάρη στο περιτύλιγμά τους!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *