Πώς θα οργανώσετε την δουλεία σας…

Αισθάνεστε συγκλονισμένοι από το μεγάλο φόρτο της δουλειάς; Σπαταλώντας λίγα λεπτά από τον χρόνο σας για να οργανωθείτε θα μπορούσατε να δείτε τεράστια διαφορά στον εαυτό σας, στο χρόνο σας και στην παραγωγικότητα της δουλειάς σας.

E-mails έρχονται σε σας από όλες τις κατευθύνσεις, μια παρουσίαση σας ξεκινάει σε δέκα λεπτά για ένα βασικό πελάτη, έγγραφα κυκλοφορούν παντού στο γραφείο σας και δεν έχετε πιει ακόμα τον καφέ σας.

Ορίστε μερικές συμβουλές για να οργανωθείτε εύκολα και γρήγορα!

1.Γράψτε μία λίστα με όλα τα πράγματα που έχετε να κάνετε και ταξινομήστε τα από τα πιο επείγοντα μέχρι τα λιγότερο σημαντικά. Μ’ αυτό τον τρόπο το μυαλό σας μπαίνει σε μία σειρά και παίρνετε απόφαση με τι θα ξεκινήσετε.  Λιγότερο ακαταστασία του μυαλού ισούται με περισσότερο παραγωγική εργασία.

2. Οργανώστε τα έγγραφα και τους φακέλους σας. Οι ζελατίνες, οι φάκελοι και τα ντοσιέ των αρχείων είναι ο καλύτερος φίλος σας! Τοποθετήστε αυτοκόλλητες ετικέτες με χαρακτηριστικά και αντιπροσωπευτικά ονόματα των αρχείων σας, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα βρείτε, αν χρειαστεί να ανατρέξετε σε αυτά στο μέλλον. Θα γλιτώσετε σίγουρα χρόνο και κόπο από την δουλειά σας. Ένας αρκετά έξυπνος τρόπος ταξινόμησης είναι ανάλογα με την ημερομηνία παραγωγής τους ή την ημερομηνία που πρέπει να παραδοθούν. 

3. Αντιμετώπιση ανεπιθύμητης εργασίας πρώτα. Αν ξεκινήσετε με κάτι που χρειάζεται περισσότερη προσοχή και δεν σας είναι τόσο ευχάριστο, θα το τελειώσετε νωρίτερα απ’ ότι περιμένατε και οι υπόλοιπες εργασίες θα φαίνονται πιο ευχάριστες και ξεκούραστες. Επίσης, ξεκινώντας με που εφιστά την προσοχή σας, το μυαλό θα αποδώσει καλύτερα αφού δεν έχει καταπονηθεί ιδιαίτερα και είναι σχετικά ξεκούραστο.

4. Ολοκλήρωση μιας εργασίας πριν από την έναρξη ενός νέου. Αν αποσπαστεί η προσοχή σας απ’ αυτό που κάνετε είναι ο πιο εύκολος τρόπος για την αναποτελεσματικότητα. Γι’ αυτό καλό είναι να τελειώνετε μία εργασία πριν καταπιαστείτε με κάποια καινούρια.
Καλή τύχη!  Όσο πιο οργανωμένοι γίνεστε, τόσο πιο γρήγορα θα βρείτε τον εαυτό σας στο σπίτι ή σε οποιοδήποτε μέρος που εσείς επιθυμείτε!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *