Πως να σταματήσετε το ροχαλητό…

Πως να σταματήσετε το ροχαλητό…

Το ροχαλητό μπορεί να είναι κάτι φυσικό, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικό. Εάν εσείς,ο σύντροφός σας ή κάποιος φίλος και συγγενής ροχαλίζετε όλη τη νύχτα, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

1. Διαγνώστε το ροχαλητό σας. Η διάκριση μεταξύ των ειδών ροχαλητού, θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις αιτίες που το προκαλούν. Το ροχαλητό με κλειστό στόμα υποδεικνύει ότι η γλώσσα σας είναι η αιτία και ότι ορισμένες ασκήσεις και αλλαγές στον τρόπο ζωής θα βοηθήσουν στην εξάλειψη του.Το ροχαλητό με ανοιχτό στόμα μπορεί να προκληθεί από τη στάση τους σώματός σας όσο κοιμάστε. Το ροχαλητό μπορεί να υποδεικνύει άπνοια ή άλλα σημαντικά ζητήματα που απαιτούν πιο ουσιαστική ιατρική θεραπεία.

2. Αποφύγετε πράγματα που κάνουν το ροχαλητό χειρότερο.
Το αλκοόλ, τα υπνωτικά χάπια, ο καφές και τα λιπαρά τρόφιμα πριν από τον ύπνο μπορούν να αυξήσουν το ροχαλητό κάνοντας τους μυς του λαιμού να χαλαρώσουν και να περιορίσουν τον αεραγωγό σας. Τα μεγάλα γεύματα περιορίζουν επίσης τη ροή του αέρα σας πιέζοντας το διάφραγμα σας.
Το κάπνισμα μπορεί επίσης να αποτελεί συχνή αιτία του ροχαλητού και γενικά αποτελεί κίνδυνο για την υγεία. Αν είστε καπνιστής και αγωνίζεστε να απαλλαγείτε από το ροχαλητό, σκεφτείτε να το κόψετε.
Εάν λαμβάνετε τακτικά οποιοδήποτε είδος φαρμάκου, μιλήστε στο γιατρό σας σχετικά με εναλλακτικές λύσεις. Τα φάρμακα που καταναλώνετε μπορεί να κάνουν το ροχαλητό σας χειρότερο.

3. Κρατήστε την κρεβατοκάμαρά σας πιο υγρή. Η ξηρότητα είναι συχνά η αιτία του ροχαλητού, οπότε χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα ή ένα ζεστό μπάνιο πριν από τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του ροχαλητού.

4. Χρησιμοποιείστε το τραγούδι. Ενώ μπορεί να ακούγεται περίεργο, το τραγούδι ενισχύει τους μυς του λαιμού, θα σταθεροποιήσει τον ιστό του λαιμού και του στόματος σας. Κάνοντας μερικές απλές ασκήσεις στο στόμα και το λαιμό θα σας ενισχύσει έτσι ώστε να μη μπλοκάρει ο αέρας όταν κοιμάστε.
Αν δεν είστε του τραγουδιού, αναπτύξτε μερικές ασκήσεις. Βγάλτε τη γλώσσα σας όσο μπορείτε, στη συνέχεια χαλαρώστε και επαναλάβετε 10 φορές. Βγάλτε ξανά τη γλώσσα σας και προσπαθήστε να αγγίξετε το πηγούνι σας. Κρατήστε και επαναλάβετε.

5. Τέλος, κολλήστε στη μύτη σας ρινικές λωρίδες. Είναι διαθέσιμο στα περισσότερα φαρμακεία. Ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία τοποθετήστε το στη μύτη σας. Λειτουργούν ανυψώνοντας και ανοίγοντας τα ρουθούνια σας για να αυξήσετε τη ροή του αέρα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *