Πώς να προετοιμάσετε την έλευση της γάτας σας…

Αποφασίσατε να εντάξετε στην οικογένειά σας ένα μικρό (ή μεγαλύτερο) γατάκι? Είτε το αποκτήσατε μέσω γνωστού ή φιλοζωικής, είτε το βρήκατε, είτε το αγοράσατε πρέπει να φροντίσετε ώστε το σπίτι σας να πληροί όλες τις προυποθέσεις φιλοξενίας του νέου σας φίλου.

1. ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΕΝΑ ΚΡΕΒΑΤΑΚΙ. Ακόμα και αν σκέφτεστε πως θα ήταν υπέροχο το γατάκι σας να κοιμάται μαζί σας καλό είναι να του εξασφαλίσετε το χώρο του. Εξάλλου οι γάτες όσο μεγαλώνουν κοιμούνται περισσότερες ώρες και έτσι αργά η γρήγορα η γάτα σας θα αναζητήσει τη ζεστασιά του κρεβατιού της.

2.ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ. Καλό είναι να προμηθευτείτε ανοξείδωτα μπολάκια που μπαίνουν και στο πλυντήριο. Μην ξεχνάτε ότι οι γάτες είναι πολύ πιο ευαίσθητες από εμάς στη μυρωδιά του σαπουνιού, οπότε θα πρέπει να τα ξεβγάζετε πολύ καλά.

3.ΑΜΜΟΛΕΚΑΝΗ. Το άλφα και το ωμέγα για μια ήρεμη συγκατοίκηση. Ακόμα κι αν το γατάκι σας είναι πολύ μικρό προτιμείστε μια μεγάλη αμμόλεκάνη που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει και όταν μεγαλώσει. Η αμμολεκάνη θα πρέπει να βρίσκεται αρκετά μακριά από το σημείο που έχετε τοποθετήσει τα μπολάκια της μια και οι γάτες είναι πολύ καθαρά ζώα… Μια ανοιχτή αμμολεκάνη θα βολεύει και εσάς στο καθάρισμα αλλά και τη γάτα σας όσο μεγαλώνει.

4. ΒΟΥΡΤΣΑ. Αν η γάτα σας είναι μακρύτριχη θα πρέπει καθημερινά να φροντίζετε το τρίχωμά της. Αλλά ακόμα κι αν είναι κοντότριχη θα σας χρειαστεί μια βούρτσα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

5.ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Αναρωτιέστε τι κάνει η γάτα σας όταν λείπετε από το σπίτι; Η απάντηση είναι παίζει. Μπαλάκια, μικρά ποντικάκια, κουκλάκια κρατάνε τη γάτα σας σε φόρμα και συχνά κάνουν κι εσάς να γελάτε με τα καμώματά της.

6.ΟΝΥΧΟΔΡΟΜΙΟ. Στις γάτες αρέσει πολύ να ακονίζουν τα νύχια τους. Για να τις αποτρέψετε από το να το κάνουν στα έπιπλά σας αγοράστε της ένα ονυχοδρόμιο.

7.ΛΟΥΡΑΚΙ. Αν η γάτα σας βγαίνει έξω ένα λουράκι είναι απαραίτητο. Ωστόσο πολλές γάτες δεν ανέχονται να φορούν το οτιδήποτε και συχνά τραυματίζονται στην προσπάθειά τους να το βγάλουν. Γι αυτό προσοχή στην συμπεριφορά της απέναντί του.

 

Καλή συγκατοίκηση!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *