Πως να πείσετε τους φίλους σας να κάνουν αυτό πού θέλετε…

  1. Στην αρχή τους κάνετε να συμφωνήσουν μαζί σας φέρνοντάς τους πιο μικρά επιχειρήματα με σκοπό να φτάσετε στο τελικό και πιο μεγάλο επιχείρημα που είναι και αυτό που θέλετε να κάνουν για εσάς. Πχ. Θέλετε να πάτε σε ένα μαγαζί που για τους X Ψ λόγους οι φίλοι σας διαφωνούν!Τους κάνετε διάφορες προτάσεις στην αρχή για μέρη που ξέρετε οτι τους αρέσουν “-Πάμε για καφέ στο (ονομα μαγαζιού)? -Πάμε -Ναι αλλά ξέρεις τώρα που το σκέφτομαι ρε συ, δεν θα υπάρχει ψυχή τέτοια ώρα εκεί, δεν πάμε στο (όνομα μαγαζιού που θέλετε)? – Ναι, έχεις δίκιο και δεν πάμε?Αυτός είναι και ο λεγόμενος της ψυχολογία όρος “Foot in the door”
  2. Εδώ τους φέρνετε ακριβώς αντίθετα απο πρίν! Δηλαδή τους ζητάτε μια χάρη η οτιδήποτε θέλετε αλλά σε σημείο που θα ξέρετε σίγουρα πως η απάντηση θα είναι όχι. Εφόσων σας πουνε το οχι, προχωράτε στο  να τους ζητήσετε αυτό που πραγματικά θέλετε(που φυσικά θα ακουστεί και πιο ήπιο με το προηγούμενο που ρωτήσατε) και εκεί θα πάρετε το ναι σαν απάντηση. Αυτός ειναι και ο λεγόμενος της ψυχολογία όρος “Door in the face”
  3. Βάλτε τους  να πούνε ότι θα κάνουν κάτι και μόλις το πάρουν σαν υποχρέωση θα το κάνουν απλά και μόνο επειδή θα αισθάνονται υποχρεωμένοι.Αυτός ειναι και ο λεγόμενος της ψυχολογία όρος “low ball approach”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *