Πως να μειώσετε και να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα της αλλεργίας…

Πως να μειώσετε και να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα της αλλεργίας…

Εάν είστε αλλεργικοί στη γύρη ή στην σκόνη πιθανότατα να έχετε αναπτύξει ήδη μια ρινική καταρροή.Για πολλούς οι αλλεργίες από την άνοιξη προκαλούν ήπιο φτέρνισμα, φαγούρα στα μάτια,ακόμη και σοβαρά συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, τα οποία διαρκούν μήνες. Δέντρα, χόρτα και ζιζάνια απελευθερώνουν γύρη στον αέρα για να αναπαραχθούν. Υπάρχει μια σειρά τεχνικών για την πρόληψη των αλλεργιών κατά την άνοιξη, είτε είστε σε εξωτερικούς χώρους είτε στο σπίτι. Αν σας ταλαιπωρεί η αλλεργία σας μπορείτε να λάβετε κάποια μέτρα για να προστατευτείτε από εδώ και στο εξής…

1. Αποφύγετε να πηγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους όταν η μέτρηση της γύρης είναι σε υψηλά επίπεδα. Η μέτρηση των γύρων συνήθως κορυφώνεται τα πρωινά, οπότε είναι καλύτερα να παραμείνετε κλεισμένοι σε εσωτερικούς χώρους μεταξύ 5 π.μ. και 10 μ.μ.

2. Κρατήστε τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας όταν οδηγείτε κλειστά. Κατά την περίοδο αιχμής, το αεράκι είναι φορτωμένο με αλλεργιογόνα. Χρησιμοποιήστε τον κλιματισμό για να διατηρήσετε τις θερμοκρασίες σταθερές. Αυτό θα εμποδίσει το μεγαλύτερο μέρος της γύρης, της σκόνης και της μούχλας να εισέλθουν στο αυτοκίνητό σας.

3. Αλλάξτε τα ρούχα σας και πλύνετε τα μαλλιά σας όταν επιστρέψετε στο σπίτι .Τα μαλλιά σας είναι σημαντικός φορέας σωματιδίων γύρης. Αλλάξτε και τα ρούχα σας, καθώς η γύρη μπορεί να προσκολληθεί στο ύφασμα και να συνεχίσει να παράγει συμπτώματα πολύ καιρό μετά.

4. Αν έχετε περάσει από όλα τα προληπτικά μέτρα και εξακολουθείτε να υποφέρετε από αλλεργίες, εξετάστε το ενδεχόμενο να παίρνετε τακτικά αντιισταμινικά. Πάρτε το τριάντα λεπτά πριν βγείτε έξω για να αποφύγετε τα συμπτώματα αλλεργίας. Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας σχετικά με τη λήψη φαρμάκων και σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τις σωστές οδηγίες δοσολογίας.

5. Καταναλώνετε πράγματα που περιέχουν κουερσετίνη. Είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να αποτρέψει και να ανακουφίσει τις εποχιακές αλλεργίες. Επίσης η κερκετίνη βρίσκεται σε ποικίλες πηγές, όπως κρεμμύδια, μήλα, σκούρα μούρα,κεράσια, κόκκινο κρασί και τσάι.

6. Αν ψάχνετε για ανακούφιση από την αλλεργία στην κουζίνα, σκεφτείτε να μαγειρέψετε λίγο πιο πικάντικα από ότι συνήθως. Τα ζεστά και πικάντικα τρόφιμα όχι μόνο προσθέτουν περισσότερη γεύση, αλλά μπορούν να μειώσουν τις εκκρίσεις βλέννας. Οι ειδικοί συστήνουν τα μπαχαρικά όπως το πιπέρι καγιέν, το τζίντζερ και το σκόρδο.

7. Τελος, περιορίστε τα τρόφιμα που κάνουν τις αλλεργίες χειρότερες. Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να επιδεινώσουν τις αλλεργίες όπως πεπόνι, μπανάνα, αγγούρι, ηλιόσπορους και χαμομήλι.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *