Πως να κόψετε το κάπνισμα…

Ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες κόσμο που θέλει να ελαττώσει τη συγκεκριμένη συνήθεια, ψάχνει τρόπο και δεν ξέρει πως…να πούμε οτι το μεγαλύτερο ρόλο στο συγκεκριμένο θέμα τον έχει η θέληση του καθένα, κατα πόσο είναι αποφασισμένος/η να το κάνει και να το τηρήσει. Εδώ είναι μερικά βήματα που θα σας δώσουν μια επιπλέον βοήθεια σε αυτό το θέμα:

  1. Πίνετε όσo περισσότερο νερό μπορείτε, επειδή απο μόνο του διώχνει την επιθυμία για τσιγάρο είναι ένα επιπλέον κίνητρο στο να σας βοηθήσει να καπνίσετε οσο το δυνατόν λιγότερο.
  2. Βουρτσίζετε συχνά τα δόντια σας, ένα καθαρό στόμα θα σας μειώσει την επιθυμία για τσιγάρο.
  3. Εάν σας έρθει επιθυμία για τσιγάρο να προσπαθήσετε να κάνετε αμέσως κάτι που θα σας κρατήσει την προσοχή και σίγουρα θα διώξει τη σκέψη του τσιγάρου.
  4. Να έχετε πάντα στο σπίτι ή στη δουλειά σας φρούτα και λαχανικά, αυτό πρέπει να γίνει για την περίπτωση που θα σας έρθει πάλι επιθυμία να καπνίσετε, να φάτε κάτι υγιεινό.
  5. Βάλτε τη γυμναστική στο πρόγραμμά σας και προσπαθήστε να αλλάξετε την ποιότητα της διατροφής σας, αυτό θα σας κάνει να πάρετε περισσότερο στα σοβαρά το στόχο που έχετε βαλει για να κόψετε το τσιγάρο.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *