Πως να κόψετε τα μαλλιά σας ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας…

Πως να κόψετε τα μαλλιά σας ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας…

Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε τη μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά σας, πρώτα απ’όλα θα πρέπει να ξέρετε το σχήμα του προσώπου σας ,που συνήθως το καταλαβαίνουμε από τη θέση και το σχήμα του πιγουνιού. Πριν κάνετε το μεγάλο βήμα και φυσικά για να μην το μετανιώσετε θα πρέπει να διαλέξετε ένα κούρεμα το οποίο να αναδεικνύει το πρόσωπο σας όσο περισσότερο γίνεται. Οι περισσότεροι κομμωτές υποστηρίζουν πως το πιο κολακευτικό σχήμα του προσώπου είναι το οβάλ, οπότε ο στόχος είναι να το κάνετε να φαίνεται περισσότερο οβάλ, ακόμα και αν έχετε διαφορετικό σχήμα προσώπου. Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες για την απόφαση αυτή. Αν ανήκετε στην κατηγορία όπου δεν θέλετε να ασχολείστε πολύ με τα μαλλιά σας,διαλέξτε ένα εύκολο κούρεμα ώστε να μην χρειάζεται πολύ ώρα για την περιποίηση του.

1.Οβάλ πρόσωπο

mallia_kai_sxima_prosopou_250_4_b

Αν έχετε οβάλ πρόσωπο είστε τυχερές διότι σας ταιριάζουν σχεδόν όλα. Μπορείτε να επιλέξετε από μακρύ καρέ μέχρι μακριά μαλλιά και αφέλειες, αν φυσικά δεν έχετε πολύ μικρο μέτωπο. Σας πάνε οι μπούκλες αλλά και τα ίσια μαλλιά. Αν το πρόσωπο σας είναι πολύ μικρο προσέξτε να μην δίνετε υπερβολικό όγκο.

2.Τετράγωνο πρόσωπο

ln54000101

Στο τετράγωνο πρόσωπο αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να ‘’μαλακώσετε’ τις γωνίες σας. Προτιμήστε τα μακριά μαλλιά, τις αφέλειες και τη χωρίστρα στη μέση με έναν ελαφρύ όγκο. Αποφύγετε τα κοντά χτενίσματα.

3. Μακρύ πρόσωπο

mallia_kai_sxima_prosopou_250_3_b

Στο μακρύ πρόσωπο προτιμήστε το κούρεμα μέχρι το ύψος των ώμων σας, φράντζα αλλά και αφέλειες. Αποφύγετε τα έντονα κοψίματα και το κοντά μαλλιά, τα οποία θα κάνουν το πρόσωπο σας να φαίνεται ακόμα πιο μακρύ απ΄ότι είναι. Επίσης δώστε λίγο όγκο στο μαλλιά σας στο πλάι.

4. Στρογγυλό πρόσωπο

mallia_kai_sxima_prosopou_250_5_b
Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο κόψτε το μαλλί σας σε έντονες μύτες μέχρι το ύψος του πιγουνιού. Δοκιμάστε καρέ σε διάφορα μήκη και δώστε όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας, ώστε να φαίνεται πιο στενό και δείχνει μακρύτερο το πρόσωπο σας. Σας ταιριάζουν οι ασυμμετρίες και τα φιλαρίσματα.

5. Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

mallia_kai_sxima_prosopou_250_2_b
Αν έχετε πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς επιλέξτε ένα κοντό κούρεμα με κοντή φράντζα, χωρίς όγκο, με έντονες μύτες που ανοίγουν στο ύψος του πιγουνιού, ώστε να ισορροπήσει το σχήμα.

 

Extra tips :
1. Αν έχετε μεγάλο μέτωπο προτιμήστε τις αφέλειες και τις φράντζες.
2. Αν έχετε ψηλό λαιμό αποφύγετε το κοντό καρέ.
3. Αν έχετε μεγάλη μύτη επιλέξτε τις μακριές αφέλειες.
4. Αν έχετε μικρο πρόσωπο δώστε λίγο όγκο στο μαλλί σας ώστε να φαίνεται πιο μεγάλο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *