Πως να γίνετε ένας καλός μάγειρας ή μαγείρισσα…

Πως να γίνετε ένας καλός μάγειρας ή μαγείρισσα…

Αν αποφασίσατε να δείξετε το ταλέντο σας στην μαγειρική ή ακόμη αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να μαγειρέψετε τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγετε στα Fast food, μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλές συνταγές που εξηγούν ακριβώς τι πρέπει να κάνετε για να δημιουργήσετε πραγματικά φαγητά που έχουν απολαυστική γεύση.

1. Το πρώτο που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε μερικά βιβλία μαγειρικής. Προσπαθήστε να κολλήσετε με λιγότερο περίπλοκες συνταγές για να ξεκινήσετε ,διότι δεν θέλετε να αποθαρρυνθείτε πριν καν ξεκινήσετε. Τα βιβλία εξηγούν τεχνικές και περιέχουν δείγματα απλών και εύκολων συνταγών.

2. Ελέγξετε τις συνταγές στο διαδίκτυο. Υπάρχουν συνταγές παντού. Έχετε τόσες πολλές επιλογές που είναι σημαντικό να καθορίσετε ποιοι ιστότοποι σας αρέσουν και να τους εμπιστευτείτε. Διαβάστε τα σχόλια αν σας βοηθάει, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δείτε τι λένε οι άλλοι για τις συνταγές και ποιες αλλαγές ή προσθήκες προτείνουν. Γνωρίστε τους bloggers chefs. Κάποιοι ίσως μαγειρεύουν το είδος φαγητού που σας αρέσει.

3. Δοκιμάστε το φαγητό που φτιάχνετε, και στη συνέχεια προσπαθήστε να το φτιάξετε καλύτερα. Μόνο με τη γεύση μπορείτε να αποφασίσετε τι άλλο χρειάζεται να προστεθεί για να βελτιωθεί ένα ήπιο πιάτο και αυτό θα το καταφέρετε από καθαρή πρακτική και εξάσκηση. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και αφοσίωση.

4. Και για το τέλος μια συμβουλή. Μην δοκιμάζετε τίποτα που απαιτεί δαπανηρά συστατικά ή μια μεγάλη συνταγή με πολλά βήματα . Ξεκινήστε με τα πιο απλά φαγητά και στη συνέχεια προχωρήστε στις πιο περίπλοκες συνταγές. Αν αποτύχετε την πρώτη φορά θα είναι μικρο το κακό…

Extra tips:
-Αλλάξτε τις γεύσεις σας. Βάλτε στις συνταγές σας διαφορετικά μπαχαρικά από αυτά που έχετε συνηθίσει.
-Για να πετύχετε μια πιο γκουρμέ γεύση,μπορείτε να προσθέσετε κρασί στο βούτυρο.
-Κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε με το κόκκινο κρασί είναι να βράσετε τα μακαρόνια σε αυτό. Θα τους δώσει μια ιδιαίτερη γεύση.

Kαλή επιτυχία!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *