Πως να βάψετε μόνοι το σπίτι σας…

Πως να βάψετε μόνοι  το σπίτι σας…

1. Καθαρίστε το δωμάτιο
2. Εφαρμόστε ταινία κάλυψης στις περιοχές που δεν θα βάψετε.
3. Ρίξτε ένα πανί πάνω από το πάτωμα.
4. Εφαρμόστε το αστάρι με ρολό ή βούρτσα, στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει.
5. Εφαρμόστε το χρώμα με ρολό ή βούρτσα, στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει.
6. Αφαιρέστε την ταινία κάλυψης και βγάλτε το πανί όταν όλα θα είναι στεγνά.

Αναλυτικά :

1. Αποκτήστε τα εργαλεία που χρειάζεστε: (πινέλα,βούρτσες,σπάτουλες,χρώματα,στόκο,καθαριστικά για μετά το βάψιμο, καλυπτική ταινία,πανιά).

2. Αδειάστε το δωμάτιο από όλα τα έπιπλα και καλύψτε τα πράγματα που δεν μπορούν να μετακινηθούν Αν θέλετε να βάψετε μόνο ένα μέρος του δωματίου, θα χρειαστεί μόνο να καθαρίσετε ή να καλύψετε αντικείμενα μόνο σε εκείνη την πλευρά του δωματίου.

3. Κλείστε τυχόν τρύπες και κάντε τους τοίχους επίπεδους. Αφαιρέστε τυχόν περιττές προεξοχές, όπως καρφιά και γεμίστε τις μεγάλες τρύπες με αφρό σφράγισης. Γεμίστε μικρές τρύπες με στόκο.

4. Αφαιρέστε πόμολα, λαβές, μεντεσέδες, ηλεκτρικές πρίζες, καλύμματα ηλεκτρικών διακοπτών, κουδούνια κ.λπ. που δεν θέλετε να βάψετε. Είναι προτιμότερο να αφαιρέσετε από το να καλύψετε.

5. Εξετάστε προσεκτικά όλα τα χρώματα που θέλετε να ταιριάζουν αλλά και να είναι καλής ποιότητας Τα χρώματα βαφής μπορούν να εξασθενίσουν με την πάροδο του χρόνου, ειδικά όταν εκτίθενται στο ηλιακό φως.

6. Αν έχετε μούχλα αφαιρέστε το με ένα μείγμα λευκαντικού και νερού (50% από το καθένα), στη συνέχεια πλύνετε και πάλι με καθαρό νερό και βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο διατηρείται αρκετά ξηρό για να αποφύγετε τη μελλοντική ανάπτυξη μούχλας.

7. Προετοιμάστε τις επιφάνειες για να βάψετε Πρέπει να είναι απόλυτα καθαρά από σκόνη και να είναι εντελώς στεγνά αλλιώς το χρώμα θα αρχίσει σύντομα να ξεφλουδίζει.

8. Εφαρμόστε την ταινία κάλυψής σας στις άκρες των περιοχών που δεν θα βαφτούν (ντουλάπια, παράθυρα, δάπεδα, οροφή κ.λπ.) Βεβαιωθείτε ότι η ταινία είναι ευθεία για να αποφύγετε τις φυσαλίδες που θα μπορούσαν να επιτρέψουν τη βαφή να διαρρεύσει κάτω από την ταινία.

9. Ξεκινήστε το βάψιμο. Πρώτα τις γωνίες με ένα μικρο πινέλο και έπειτα όλο τον υπόλοιπο τοίχο με μια βούρτσα-ρολό.

10. Τέλος,αφαιρέστε την κάλυψη όταν τελειώσετε. Τραβήξτε την ταινία από τον τοίχο. Εάν το χρώμα στεγνώσει τελείως, η ταινία θα είναι δύσκολο να αφαιρεθεί και μπορεί να τραβήξει μαζί και το χρώμα από τον τοίχο σας.  Καλή σας επιτυχία!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *