Πως να αντιμετωπίσετε το κοκκίνισμα και τα ηλιακά εγκαύματα…

Πως να αντιμετωπίσετε το κοκκίνισμα και τα ηλιακά εγκαύματα…

Μια ημέρα διασκέδασης στην παραλία σημαίνει άφθονο ήλιο, που δίνει στο σώμα σας βιταμίνη D. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο όμως, μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα, πρόωρη γήρανση του δέρματος, καρκίνο του δέρματος και θερμοπληξία. Για αυτό πρέπει να λαμβάνετε πάντα τις σωστές προφυλάξεις για να αποφύγετε αυτούς τους κινδύνους και φυσικά να απολαύσετε τον ήλιο με ασφαλέστερο τρόπο. Διαβάστε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να απαλύνεται το έγκαυμα από τις ακτίνες του ήλιου.

1. Ο πιο εύκολος τρόπος που μπορεί να απαλύνει το ηλιακό έγκαυμα είναι ο πιο προφανής. Εφαρμόστε κάτι δροσερό στο δέρμα. Θα μειώσει την ερυθρότητα, το πρήξιμο και τον πόνο.Εφαρμόστε φέτες αγγουριού στο δέρμα σας. Τα αγγούρια δροσίζουν και ενυδατώνουν το ερεθισμένο δέρμα. Απλά κόψτε σε λεπτές φέτες ένα αγγούρι και βάλτε τις σε όλη την περιοχή που έχετε καεί.

2. Κάντε ένα δροσερό ντους ή χρησιμοποιήστε λίγο πάγο τυλιγμένο σε μια πετσέτα για να μην καταστρέψετε το δέρμα σας. Αυτό στην περίπτωση που δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο έγκαυμα,αλλά έχει απλά κοκκινήσει. Θα σας ανακουφίσει για λίγο, επίσης μη τον εφαρμόσετε απευθείας μετά το κάψιμο σας, μπορεί να σας δημιουργήσει φουσκάλες.

3. Εφαρμόστε πηκτή αλόη βέρα. Η αλόη είναι ένα από τα λίγα φυσικά συστατικά που είναι ευρέως γνωστά για την ανακούφιση που προσφέρουν από τα ηλιακά εγκαύματα. Τρίψτε το τζελ αλόης ή μια απαλή λοσιόν που περιέχει αυτό το συστατικό στο δέρμα σας. Επαναλάβετε αρκετές φορές την ημέρα για να κρατήσετε τον πόνο και τον ερεθισμό μακριά από το έγκαυμα σας.

4. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες τα οξέα στο μαύρο τσάι μπορούν να καταπραΰνουν το καμένο δέρμα και να εμποδίσουν το ξεφλούδισμα. Για να το κάνετε αυτό, βράστε πρώτα μια κατσαρόλα με νερό και στη συνέχεια ρίξτε το τσάι μέσα στο ζεστό νερό για περίπου πέντε με δέκα λεπτά. Αφήστε το τσάι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και όταν είναι δροσερό εφαρμόστε το στην καμένη περιοχή και αφήστε το πάνω στο δέρμα σας για μισή ώρα.

5. Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα στις πληγές της περιοχής. Οι περισσότερες καθημερινές λοσιόν λειτουργούν καλά για τη συγκεκριμένη χρήση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μερικές σταγόνες ουδέτερου λαδιού, όπως το ελαιόλαδο. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν χωρίς πρόσθετα αρώματα. Οι χημικές ουσίες μερικές φορές μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα.

6. Εφαρμόστε πλήρες γάλα στο δέρμα. Το λίπος στα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να συμβάλει στην ενυδάτωση του καμένου δέρματος μειώνοντας τον πόνο. Το πλήρες γάλα είναι συνήθως ο φθηνότερος πιο βολικός τρόπος χρήσης. Μη χρησιμοποιήσετε γάλα με χαμηλά λιπαρά για αυτή τη χρήση. Χωρίς το λίπος το γάλα χάνει πολλές από τις ενυδατικές του ιδιότητες. Ένα γιαούρτι έχει επίσης το ίδιο αποτέλεσμα.

7. Τέλος, τρίψτε με λάδι καρύδας το δέρμα σας. Το λάδι καρύδας είναι η καλύτερη επιλογή από κάθε λοσιόν. Εκτός από την παροχή υγρασίας δίνει στο καμένο δέρμα μια υγιή λάμψη και απομακρύνει το νεκρό δέρμα ενώ ταυτόχρονα επουλώνει το τραύμα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *