Πως να ανάψετε το τζάκι σας γρήγορα με 3 απλά βήματα…

Πως να ανάψετε το τζάκι σας γρήγορα με 3 απλά βήματα…

Οι θερμοκρασίες πέφτουν και φυσικά όσοι έχουν τζάκι φροντίζουν να το εκμεταλλεύονται κατάλληλα τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Αν σας φαίνεται δύσκολο που όλοι ανάβουν το τζάκι τους με άνεση, χωρίς να γεμίζουν με καπνό το σαλόνι τους ή να τους σβήνει γρήγορα η φωτιά και εσείς προσπαθείτε αλλά τελικά δεν τα καταφέρνετε, μην αγχώνεστε είναι κάτι πιο απλό από όσο πιστεύατε με 3 απλά βήματα..

1. Για αρχή θα πρέπει να καθαρίσετε το τζάκι σας από τις στάχτες, διότι,δυσχεραίνει τη λειτουργία του τζακιού και μεταφέρεται στον αέρα, με κίνδυνο να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα.

2. Ξεκινήστε τοποθετώντας ένα μεγάλο ξύλο στο βάθος του τζακιού και στη συνέχεια προσπαθήστε να δημιουργήσετε με πιο μικρά ξύλα ένα σχήμα πυραμίδας,αφήνοντας ένα κενό στη μέση για να μπει το κατάλληλο προσάναμμα,είτε αυτό θα είναι χημικό που μπορείτε να αγοράσετε,είτε ένα δαδί (ειδικό ξύλο από πεύκο που αρπάζει φωτιά εύκολα).

3. Με ένα σπίρτο ή με κάποιο μεγάλο αναπτήρα, για να αποφύγετε τα ατυχήματα ,ανάψτε το προσάναμμα σας… Προσοχή: τα ξύλα θα είναι καλύτερο να είναι στεγνά για να ανάψουν πιο εύκολα, αν δεν είναι ίσως υπάρξει λίγος καπνός.

Έτσι καταφέρνετε εύκολα και γρήγορα να ανάψετε το τζάκι σας και το μόνο που έχετε να κάνετε στη συνέχεια είναι ή να προσθέσετε ξύλα αν θέλετε περισσότερη φωτιά(πάντα με προσοχή) ή να διορθώσετε τη θέση των ξύλων με τη μεταλλική λαβίδα για να αρπάξουν φωτιά πιο γρήγορα και ΦΥΣΙΚΑ μην αφήσετε ποτέ τη φωτιά χωρίς επίβλεψη…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *