Πώς να ζεστάνω το χώρο μου χωρίς πετρέλαιο!

Πώς να ζεστάνω το χώρο μου χωρίς πετρέλαιο!

Μπορεί να άργησε λιγάκι φέτος αλλά τελικά ο χειμώνας έκανε δυναμικά την εμφάνιση του! Με την τιμή όμως του πετρελαίου να έχει φτάσει στα ύψη, πρέπει να σκεφτούμε τρόπους για να ζεστάνουμε το χώρο μας εύκολα και χωρίς πολλά έξοδα. Το άρθρο μας σας δίνει ιδέες για να το πετύχετε! Διαβάστε παρακάτω!

1.    Προστασία από τα ρεύματα:  Ελέγξτε τα παράθυρα του σπιτιού για να βεβαιωθείτε ότι δεν μπαίνει αέρας από πουθενά. Αν διαπιστώσετε ότι υπάρχουν ρεύματα, χρησιμοποιήστε υφασμάτινες ταινίες που να ταιριάζουν με το διάκοσμο και καλύψτε το πλαίσιο των παραθύρων. Έτσι δεν θα έχετε απώλεια θερμότητας κάθε φορά που ανάβετε το καλοριφέρ ή τη σόμπα και θα κάνετε και το δωμάτιο πιο χαρούμενο..

2.    Ζεστά χρώματα:  Το κόκκινο χρώμα και όλες οι αποχρώσεις του ζεσταίνουν το χώρο και του δίνουν ζωή. Αν έχετε πολλά μπλε ή γαλάζια χρώματα σε ένα χώρο, μπορείτε να προσθέσετε μερικά πιο ζεστά χρώματα, όπως πορτοκαλί, ζεστό κίτρινο και βαθύ κόκκινο. Προσθέστε μαξιλάρια, ριχτάρια, πρόχειρες κουβέρτες και το καθιστικό σας θα γίνει μια ζεστή όαση.

3.    Χαλιά: Τα χαλιά και οι φλοκάτες είναι ιδανικά για να ζεστάνουν το σπίτι, ενώ τα χαρούμενα και ζωηρά χρώματα δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη θαλπωρή. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε χαλιά που καθαρίζονται εύκολα. Αποφύγετε επίσης τα πολύ συνθετικά χαλιά.

4.    Φωτεινή εστία: Ο πιο εύκολος τρόπος για να ζεστάνετε ένα χώρο είναι να ανάψετε το φως! Το ζεστό χρώμα της φωτεινής εστίας θα δώσει  αμέσως στο χώρο μια ζεστασιά. Μην ξεχνάτε τα κεριά που είναι μοναδικά για να δημιουργήσουν θαλπωρή.

5.    Το τζάκι: Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν τζάκι, απολαύστε το όσο πιο συχνά μπορείτε γιατί η φωτιά ζεσταίνει όχι μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα! Και μόνο που βλέπετε τις αναμμένες φλόγες δέχεστε μέσα σας μια ζεστασιά που είναι μοναδική. Πάρτε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ενάντια στις σπίθες και κρατάτε το καθαρό για να έχετε τη μέγιστη απόδοση.

6.    Ζεστή συντροφιά: Ο χειμώνας θέλει καλή παρέα είτε αυτό είναι το αγαπημένο σας σκυλάκι είτε ένα καλό βιβλίο είτε μια ζεστή συντροφιά με φίλους και αγαπημένους. Μοιραστείτε ιστορίες με τα παιδιά σας, δοκιμάστε μια καινούργια συνταγή, καλέστε φίλους στο σπίτι και κάνετε πράγματα που γεμίζουν το μυαλό και την ψυχή σας. Όταν είστε ζωντανοί μέσα σας, η φλόγα που ανάβει θα ζεστάνει και το σώμα!

7.     Κουβέρτες: Τίποτα δε συμβάλλει περισσότερο στην εικόνα του ζεστού χειμερινού σπιτιού από τις κουβέρτες. Ρίξτε μια μικρή, μάλλινη  κουβέρτα σαν ριχτάρι στον καναπέ, επιλέξτε ζεστά χρώματα και απαλότερα υφάσματα, όπως το βαμβάκι, για τις καρέκλες και διπλώστε μερικές για να τις χρησιμοποιήσετε αντί για μαξιλάρες στο πάτωμα.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε!!!!