Πώς να απενεργοποιήσω ή να διαγράψω το λογαριασμό μου στο Facebook!

Απενεργοποίηση Λογαριασμού Facebook

 Μπορεί το Facebook να κοντεύει να φτάσει το 1 δις χρηστών ,όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν χρήστες που θέλουν να το αποχωριστούν. Το Facebook παρέχει δύο επιλογές, την απενεργοποίηση και την οριστική διαγραφή του λογαριασμού. Απενεργοποιώντας τον λογαριασμό οι επαφές, οι πληροφορίες του προφίλ σας και όλα τα υπόλοιπα που σχετίζονται με τον λογαριασμό σας θα παραμείνουν αποθηκευμένα. Αντίθετα, με την οριστική διαγραφή όλα σας τα δεδομένα θα διαγραφούν.

  • Απενεργοποίηση λογαριασμού
  1. Κάνε σύνδεση στο Facebook και κάνε κλικ πάνω δεξιά στο εξής εικονίδιο: 
  2. Κάνε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις Λογαριασμού.
  3. Κάνε κλικ από τη λίστα αριστερά την επιλογή Ασφάλεια.
  4. Στο δεξί μέρος επιλέξτε την τελευταία επιλογή Απενεργοποιήστε το λογαριασμό σας.

Η συνέχεια είναι κοινή και για τους δύο παραπάνω τρόπους και είναι η εξής:

  1. Επέλεξε κάποιον από τους λόγους αποχώρησης (υποχρεωτικό).
  2. Επέλεξε αν θες την επιλογή να μη δέχεσαι μελλοντικά email από το Facebook.
  3. Αν έχεις δημιουργήσει κάποια σελίδα ή εφαρμογή στο Facebook, τότε πρέπει να τη διαγράψεις  ή να τη μεταβιβάσεις σε κάποιον άλλο χρήστη.
  4. Κάνε κλικ στην επιλογή Επιβεβαίωση.
  5. Πληκτρολόγησε τον κωδικό πρόσβασης σου στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί και κάνε κλικ στην επιλογή Deactivate Now.
  6. Τέλος, συμπλήρωσε τον κωδικό (ονομάζεται captcha) που θα εμφανιστεί στην οθόνη σου και κάνε κλικ στην επιλογή Υποβολή.
  • Διαγραφή λογαριασμού

Με τη διαγραφή του λογαριασμού σου, το Facebook σου δίνει ένα διάστημα 14 ημερών ώστε να το σκεφτείς και να ακυρώσεις τη διαδικασία διαγραφής του λογαριασμού σου αν το επιθυμείς. Μετά το διάστημα των 14 ημερών, ο λογαριασμός διαγράφεται ολοκληρωτικά (εικόνες, δημοσιεύσεις κλπ) και δεν υπάρχει επιστροφή.

Η διαδικασία διαγραφής του Facebook προφίλ είναι η εξής:

  1. Επισκέψου το σύνδεσμο διαγραφής.
  2. Κάνε κλικ στην επιλογή Διαγραφή του λογαριασμού μου.
  3. Πληκτρολόγησε τον κωδικό πρόσβασης σου και από κάτω τον κωδικό (captcha) που δείχνει η εικόνα.
  4. Κάνε κλικ στην επιλογή Εντάξει.